RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8264|回復: 65
收起左側

帆船 - 在深圳東湖公園佈終於試水了

glen6831 發表於 2012-3-4 23:31:45 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

各 CHING, 我隻帆船終於處女首航. 幸好沒進水
但是在玩的時候, 有東西怪襲. 先上部份圖片,大家看片,注意第 21 秒!

http://www.youtube.com/watch?v=4e4hqATfPr4&feature=colike

CY800 與 FISH

CY800 與 FISH

我第一隻帆船 2

我第一隻帆船 2

我第一隻帆船 1

我第一隻帆船 1

東湖公園

東湖公園
fly175hk 發表於 2012-3-5 16:42:09 | 顯示全部樓層

正! 出到去又返到岸證名 ching 技術了得. 東湖公园放船方便嗎? 我只去過附近的洪湖
Ricky-hoho 發表於 2012-3-5 16:56:22 | 顯示全部樓層
東湖公園可以玩船????
請問師兄邊個地方可以玩船?
因我去東湖公園都係釣魚多.
所以唔知邊個地方可以玩船?
謝師兄指教....
謝謝
OzAndy 發表於 2012-3-5 17:08:16 | 顯示全部樓層
Ching 在深圳住? 若要帶船過關太麻 煩了!
Ricky-hoho 發表於 2012-3-5 17:12:18 | 顯示全部樓層
OzAndy 發表於 2012-3-5 17:08
Ching 在深圳住? 若要帶船過關太麻 煩了!

唔係吖....好方更冇問題....
我成曰都帶D車船出出入入入入出出
都好方更
OzAndy 發表於 2012-3-5 17:17:48 | 顯示全部樓層
回復 Ricky-hoho 的帖子

我兩邊都住, 在港玩車仔, 想再玩帆船. 以前玩過R/C帆船和真帆船, 在大尾督.
Ricky-hoho 發表於 2012-3-5 17:27:00 | 顯示全部樓層
OzAndy 發表於 2012-3-5 17:17

我兩邊都住, 在港玩車仔, 想再玩帆船. 以前玩過R/C帆船和真帆船, 在大尾督.

我車船都係深圳....所以成日都兩頭拎
fly175hk 發表於 2012-3-5 18:02:42 | 顯示全部樓層
OzAndy 發表於 2012-3-5 17:17

我地都係在大美督放帆船...大風就玩真船
 樓主| glen6831 發表於 2012-3-5 19:50:03 | 顯示全部樓層
Ricky-hoho 發表於 2012-3-5 16:56
東湖公園可以玩船????
請問師兄邊個地方可以玩船?
因我去東湖公園都係釣魚多.

如果師兄是在鈎魚塘鈎魚,只需要再走前 D 去到 "遊艇碼頭" 附近的水區便可以玩。不過油船我猜可能唔得。
Ricky-hoho 發表於 2012-3-5 19:51:42 | 顯示全部樓層
glen6831 發表於 2012-3-5 19:50
如果師兄是在鈎魚塘鈎魚,只需要再走前 D 去到 "遊艇碼頭" 附近的水區便可以玩。不過油船我猜 ...

遊艇碼頭玩船要唔要比錢
 樓主| glen6831 發表於 2012-3-5 20:02:01 | 顯示全部樓層

抓船仔要錢,但我不是在碼頭區放,是在左右的近水區放,無人理。
最重要係我在網上找過從前有人放過,而且係國內人。加上在鈎魚區問過管理員,佢話依個水區無人理,所以我夠膽放。
 樓主| glen6831 發表於 2012-3-5 20:05:31 | 顯示全部樓層
fly175hk 發表於 2012-3-5 16:42
正! 出到去又返到岸證名 ching 技術了得. 東湖公园放船方便嗎? 我只去過附近的洪湖

師兄係咪今個星期日係屯門池呀?約多幾個師兄介紹我識,玩船一條友無咁好玩㗎!
 樓主| glen6831 發表於 2012-3-5 20:12:10 | 顯示全部樓層
回復 OzAndy 的帖子

都唔係,只係坐車去遠 D,大陸關員見到你抬隻野,不會理你的。玩具不用打稅。
fly175hk 發表於 2012-3-5 20:14:37 | 顯示全部樓層
glen6831 發表於 2012-3-5 20:05
師兄係咪今個星期日係屯門池呀?約多幾個師兄介紹我識,玩船一條友無咁好玩㗎!

我今個星期曰在大美督放.不過應該另外有帆船友去屯門池. 我都有家在布心路. 揾日去大陸放下先
 樓主| glen6831 發表於 2012-3-5 20:19:17 | 顯示全部樓層
fly175hk 發表於 2012-3-5 16:42

在洪湖放船定係行吓觀光?
要行一段路仔,不過果度好似 138168 師兄貼出的大湖環境差唔多。
fly175hk 發表於 2012-3-5 21:00:33 | 顯示全部樓層
由我屋企行去洪湖近D. 個道遊人比東湖公园好似少D
EX40 發表於 2012-3-5 21:28:14 | 顯示全部樓層
glen6831 發表於 2012-3-5 20:05

(屯門池)啲帆船友,星期日佢哋係休息嘅!
fly175hk 發表於 2012-3-5 21:32:42 | 顯示全部樓層
EX40 發表於 2012-3-5 21:28
(屯門池)啲帆船友,星期日佢哋係休息嘅!

點解休息?
EX40 發表於 2012-3-5 21:39:44 | 顯示全部樓層

因星期日多人,放摩打船.
所以佢哋習慣在閒日放!
OzAndy 發表於 2012-3-5 21:52:08 | 顯示全部樓層
回復 glen6831 的帖子

有住深圳的Ching 可有興趣交換電話? 深港玩都可以.....