RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6116|回復: 37
收起左側

投訴警車亂切線 反被控非法改裝

dendrobium 發表於 2012-4-11 12:40:22 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
投訴警車亂切線 反被控非法改裝

條友肯定有問題啦..無啦啦行車做咩拎部手機出來影?
車內仲裝晒tubro錶,人地係有理由告佢非法改裝~
而且部警車著左燈,正常情況係要讓車,但拍片者唔覺有咁既意識~
tiger1 發表於 2012-4-11 13:11:37 | 顯示全部樓層
agree. in hk, on the street, why 車內裝turbo錶?
AMAT 發表於 2012-4-11 13:12:35 | 顯示全部樓層
HONDA ACCORD有TURBO咩!?
 樓主| dendrobium 發表於 2012-4-11 13:21:43 | 顯示全部樓層
正常人見到警車都會讓...條友擺明唔讓仲即打電話已經早有預謀~
仲有條路2條線...架警車算係合法超車~條友根本唔使扭,就算警車撞佢,都係警車錯~根本唔使做無謂野~
RX7FD3S 發表於 2012-4-11 13:22:12 | 顯示全部樓層
邊到見到隻錶係TURBO?
cytnet 發表於 2012-4-11 13:27:25 | 顯示全部樓層
碳化頭冚你估過唔過到驗車........仲要比警察促去驗個隻
haeconelson 發表於 2012-4-11 13:36:14 | 顯示全部樓層
若果架車無改裝過,怕咩喎,呢條友係唔係腦殘傢,警車著左燈,佢應該要在安全情況下打左燈.靠左慢車,但條友仲開梗快,SORRY,我講錯佐,佢唔係腦殘,正確d黎講佢應該係弱智先正確
jf813 發表於 2012-4-11 13:44:00 | 顯示全部樓層
lot of stupid guy in HK wasting other peoples time.
船之父 發表於 2012-4-11 13:47:27 | 顯示全部樓層
佢係挑戰警察,係我執番濟俾佢嘆門下
cytnet 發表於 2012-4-11 13:53:55 | 顯示全部樓層
留番D氣番大陸執番濟仲實際
kahungboy 發表於 2012-4-11 14:42:27 | 顯示全部樓層
timso 發表於 2012-4-11 14:58:50 | 顯示全部樓層
三連錶出事了~~
tonykeroro 發表於 2012-4-11 15:00:48 | 顯示全部樓層
交通條例~警車著siren或著紅藍燈,其他車輛都要盡可能給警車先行,包括爬頭~
除非佢冇著siren或紅藍燈 cut 雙白線就同屬違法~
所以是吹佢吾脹的
不過最白痴係個記者連咁common的交通條例都吾識,咁都要攪個不是news的news出來,蘋果記者又再度親自說明他們自身是上下一心上樑不正下樑歪,不是腦殘的話,便是想誣造新聞來使香港駕駛者及市民變成白痴化
bbcc2200 發表於 2012-4-11 15:01:36 | 顯示全部樓層
呢條友, 見警車響哂號都吾讓, 仲要投訢.  點知自己身有屎, 反被警察告, 條友又再投訢,浪費警察及納稅人資源.
kinbe 發表於 2012-4-11 15:02:55 | 顯示全部樓層
racing incident
 樓主| dendrobium 發表於 2012-4-11 15:12:28 | 顯示全部樓層
回復 RX7FD3S 的帖子

個錶最少唔係原裝~已經夠做啦
 樓主| dendrobium 發表於 2012-4-11 15:17:09 | 顯示全部樓層

最on dog係話隻鐵馬來到...包庇同袍~
講真~你投訴人地駕駛差係第一件事~
鐵馬來到~告佢非法改裝~係另一件事~完全無衝突~
何來包庇?
justinwan 發表於 2012-4-11 15:24:02 | 顯示全部樓層
on 9...
justinwan 發表於 2012-4-11 15:28:24 | 顯示全部樓層
大家知吾知如果係外國, 就算係塞車, d 人都好合作, 直頭扭上行人路避....
 樓主| dendrobium 發表於 2012-4-11 15:33:19 | 顯示全部樓層
justinwan 發表於 2012-4-11 15:28
大家知吾知如果係外國, 就算係塞車, d 人都好合作, 直頭扭上行人路避....

正常有駕駛態度既人,根本唔會同警車玩野既~
人地可能真係有公事要做~片中人完全係無咁既意識~仲想迫住人地部警車~自己又扭~正常行自己火位線根本唔會扭都大把位行~