RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1999|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

準備買M06,請各師兄給點意見

rcrr 發表於 2012-4-14 17:40:54 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
見到有師兄在wc橋底玩M06玩到出神入化,所以想買部玩玩,請問m06 pro比普通版多了什麼東西?pro 版的波箱是否一樣全膠件,沒有option件嗎?其實本來想買vm2的,但又冇貨,vm2應該是最强的m車,可惜!
edwardchow1 發表於 2012-4-14 18:51:58 | 只看該作者
4wd, FF,同RR係三個不同的車種,很難說誰是最強,4wd m車甚實還有ta05m4,都一樣好強
032rs 發表於 2012-4-14 19:19:56 | 只看該作者
我見意係放棄M06吧
KENNY110 發表於 2012-4-14 19:51:52 | 只看該作者
師兄!M06比較難玩要快既真係好睇你隻手指!
JasonLeung 發表於 2012-4-14 19:55:41 | 只看該作者
試過係橋底玩m06,但係玩唔掂
唔知係setting問題,定係技術問題
GSXR600 發表於 2012-4-14 20:05:11 | 只看該作者
我玩過M06 和 M03, M06明顯SET好後 我個人覺得,感受整體都係快M03 但係我SET左好耐 反過來M03 比較快容易SET 轉彎直路平均 不過快就易反(玩10.5)  如果玩頭驅"仲心"M05 或者 ABC 可能好d....
aloha 發表於 2012-4-14 20:11:38 | 只看該作者
RR 車 (M06 / Goose) 比較岩地毯先多..
如果硬地,都係玩 FF 好D...
不過如何果位wc M06 ching 上黎分享下setting  等大家學下野都好..
gos 發表於 2012-4-14 21:57:20 | 只看該作者
回復 rcrr 的帖子

For M car, FWD or RWD is more funny than 4WD.  
 樓主| rcrr 發表於 2012-4-14 22:46:20 | 只看該作者
M06真的這麼差嗎,是否後驅的問題?
如在橋底玩是否M05會好點, 又或者平地12仔? 見D師兄玩12仔都很快,但12仔一樣係後驅,請大家給點意見!!
Tam 發表於 2012-4-14 23:41:07 | 只看該作者
M05, M06我都有, SET得好M06是快過M05的. 但場地十分影響M06. 如果場地唔夠咬, M06是好難玩. 在WC多180度彎, 如果地唔夠咬, 出彎大D油, 好易掉頭. WC玩M05會易玩好多. 因為WC場地變化好大.
 樓主| rcrr 發表於 2012-4-15 00:35:23 | 只看該作者
回復 Tam 的帖子

師兄謝謝你的意見,看你的大頭是架12仔,你也有玩12仔嗎? 我對12仔都有點興趣,最近朋友買了架S120LT ,好像幾好玩!!