RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: FZERO
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Devo8s同10買邊隻好? 12s又太貴

LamaV3 發表於 2012-4-27 19:03:22 | 只看該作者
kamboy 發表於 2012-4-28 14:36:34 | 只看該作者
回復 FZERO 的帖子

真係好想買架MCPX
ccrc 發表於 2012-4-28 21:11:37 | 只看該作者

甲虫用DEVO 7,若是要玩6CH直升機用DEVO 8S,日後華記會有多D用數據回傳技術的產品推出.
TheWolf 發表於 2014-12-25 22:58:33 | 只看該作者
請問devo F7 vs 10 㸃比? F7 貪佢玩fav 有all in one monitor 不用另加 monitor.  另F7 可否夾walkera tx58xx 以外其他牌子如aomway 等image transmitter?
foxHK 發表於 2014-12-26 10:56:44 | 只看該作者

華科爾唯一好既產品,2隻控我都有。
F7個mon 真係把鬼。廢物。 又唔好set, 又無油門曲線之類. Devo 10個界面好好多。 F7唯一好處係入面用料好好多,手感比Devo 10好, 順滑的, 玩電直好一點。 如果只玩小飄蟲都係買Devo 10仔啦。

唔好睇少國產野,隻Devo 10我真係日操夜操,平均每日操一粒鐘, 操左接近2年都仲健在, 你話有幾堅!!!

TheWolf 發表於 2014-12-27 10:10:59 | 只看該作者
Wolf thanks Fox info.
TheWolf 發表於 2014-12-27 10:36:16 | 只看該作者
I guess I may have both eventually but looks like F7 is my 1st one to go.   Ordered kim240 and stuff from tb and also interested in arduino learning kit for fun...may need more channels at the end....
TheWolf 發表於 2014-12-27 10:44:40 | 只看該作者
fox兄, 請問你的F7是否配tx5803/4 dv04 或其他牌子.  又tx5803應比tx5804好因是200MW from spec.
foxHK 發表於 2014-12-27 20:16:04 | 只看該作者
TheWolf 發表於 2014-12-27 10:44
fox兄, 請問你的F7是否配tx5803/4 dv04 或其他牌子.  又tx5803應比tx5804好因是200MW from spec. ...

Wolf 兄 我是用Tx5803.
F7 最大問題係接收唔好係blue screen 乜都睇唔到,有雪花都唔好乜都睇唔到, 所以話把鬼囉。 玩FPV Blue screen 死得啦。

intellicc 發表於 2014-12-27 22:29:41 | 只看該作者
白Devo10 好呀,可刷DeviationX; SUV及改萬用控
TheWolf 發表於 2014-12-28 11:07:01 | 只看該作者
好強機隊! 外國web 教人F7改蘑菇天線不太難.
rcracing 發表於 2014-12-28 13:06:51 來自手機 | 只看該作者
F7本身個Mon唔靚改乜刀冇用!
TheWolf 發表於 2014-12-28 15:27:32 來自手機 | 只看該作者
都係去馬白10,起機操機為先,fpv為後.
lingryan 發表於 2014-12-28 20:31:20 | 只看該作者
請問Futaba t6j 是一個入門玩fpv的好選擇嗎