RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6462|回復: 20
收起左側

非法賽車

timso 發表於 2012-5-19 10:38:11 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
http://hk.apple.nextmedia.com/news/first/20120519/16351043?ref=fb
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20120519/16351044

有時見到d 5仔都怕鬼左佢,成日吉patpat撩人
aloha 發表於 2012-5-19 11:20:08 | 顯示全部樓層
咁都可以甩, 叫自己做公路判官啦
gta 發表於 2012-5-19 12:07:17 | 顯示全部樓層
回復 aloha 的帖子

警察唔係著唒燈可以在公路上橫冲直撞左穿右插大哂
chowhungjai 發表於 2012-5-19 14:01:41 | 顯示全部樓層
個警察EQ不足,明知架BMW吳夠電單車快,都重死追,想下其他方法好過口拉!!!!
bunpong 發表於 2012-5-19 14:21:57 | 顯示全部樓層
警察追捕過程有點過火!佢伙記比佢嚇Q死……
Allan007 發表於 2012-5-19 14:32:25 | 顯示全部樓層
chowhungjai 發表於 2012-5-19 17:59:35 | 顯示全部樓層
回復 Allan007 的帖子

最頂引就係架車炒完左面之後都未識死,重追,吳顧自已好閒,坐佢則邊個個真無辜!!!
Scania 發表於 2012-5-19 19:21:41 | 顯示全部樓層
chowhungjai 發表於 2012-5-19 17:59

最頂引就係架車炒完左面之後都未識死,重追,吳顧自已好閒,坐佢則邊個個真無辜!!!

個架唔係寶馬既話佢地死左啦
chowhungjai 發表於 2012-5-19 19:36:57 | 顯示全部樓層
回復 Scania 的帖子

我一路睇段片時都有講呢句
Allan007 發表於 2012-5-19 19:46:21 | 顯示全部樓層
chowhungjai 發表於 2012-5-19 17:59

所以要漏條片出黎嚕。
LokSpec 發表於 2012-5-20 00:13:10 | 顯示全部樓層

可能是警察所謂的"專業判斷"
aloha 發表於 2012-5-20 10:12:50 | 顯示全部樓層
gta 發表於 2012-5-19 12:07

警察唔係著唒燈可以在公路上橫冲直撞左穿右插大哂

sorry, I mean 甩罪
gta 發表於 2012-5-20 11:34:22 | 顯示全部樓層

但比同事呀頭圍插呢!
justinwan 發表於 2012-5-20 21:02:59 | 顯示全部樓層
佢係應該追,盡力足人!但佢應該call back up , 我估會比就咁追安全d!全程有聲有畫!但無人出聲提意call back up ! 或者report 比上級,香港吾係得兩個交警!

香港係lee 方面要學下外國!吸收下經驗,美國即刻有直昇機出來!仲有我吾明點解無響!佢應該要響siren ,安全理由!最少其他車知佢做緊野!識閃開,個的士佬以為自己比人推,仲玩野!
zeda 發表於 2012-5-20 21:06:49 | 顯示全部樓層
執法都要顧住其他人的安全
ford 發表於 2012-5-23 01:49:11 | 顯示全部樓層
Sin 發表於 2012-5-23 02:12:53 | 顯示全部樓層
ThomasZ 發表於 2012-5-25 18:15:57 | 顯示全部樓層
香港有咁既警察,身為香港市民應該感到自豪
仲有兩三年退休,撈廿幾三十年得條柴,有百幾萬長俸等佢攞,大可以關人蛋治, 但佢反而不顧性命全力去追捕公路人渣,唔止不顧性命,簡直係以身試法....半隻腳踏入監牢了。
當然佢係可以做得更好, 希望警隊可以改造佢一下繼續服務市民。
438157 發表於 2012-5-25 19:01:49 | 顯示全部樓層
ThomasZ 發表於 2012-5-25 18:15
香港有咁既警察,身為香港市民應該感到自豪
仲有兩三年退休,撈廿幾三十年得條柴,有百幾萬長俸等佢&#25886 ...

我就吾覺得有咁嘅警察自豪..佢應call台配合捉車...而吾系人開快車自已又死追...其它的駕駛者多得佢吾少....
hydrogen9999 發表於 2012-5-26 19:11:44 | 顯示全部樓層
justinwan 發表於 2012-5-20 21:02
佢係應該追,盡力足人!但佢應該call back up , 我估會比就咁追安全d!全程有聲有畫!但無人出聲提意call b ...

同意! 佢仲以為自己揸緊警車,唔響警號邊有人知道佢做緊野呢!!??