RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3578|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

MONSTER 點解咁易破爛....

MAZDA 發表於 2006-10-29 21:24:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我而家部MINI-Z MONSTER 個車架比我玩到破爛 , 幾乎部車唔要得.......
而我呢部MONSTER 係早於4 月時買的. 但買返來玩左幾日唔知自己
是否成日張部MONSTER 上膞路膞又撞擊.... 因而令部車快爛~~~
相反我部OVERLAND 則冇事 . 會否係MONSTER 係最易破爛的RC
呢?

THX!
waikit114 發表於 2006-10-29 21:32:39 | 只看該作者
因為overland有個殼保護住架車,所以冇咁易撞難車底d野
想monster d野冇咁易難就去買gpm d零件吧
kennxx 發表於 2007-4-23 14:04:10 | 只看該作者

gpm

mikewu 發表於 2007-4-23 14:06:37 | 只看該作者
I think it's your driving skills... you had problem with your AWD, your 1/14 truck and your Mini Monster.... You should think again about your driving skills..............
Volvo_FH16 發表於 2007-4-26 13:14:56 | 只看該作者
原帖由 mikewu 於 2007-4-23 14:06 發表
I think it's your driving skills... you had problem with your AWD, your 1/14 truck and your Mini Monster.... You should think again about your driving skills..............

笑死我
完全同意
booboo 發表於 2007-4-26 23:48:29 | 只看該作者
請問overland需要改乜parts呢? gpm 是否用得?
謝謝
APPLE 發表於 2007-4-27 00:59:01 | 只看該作者
原帖由 booboo 於 2007-4-26 23:48 發表
請問overland需要改乜parts呢? gpm 是否用得?
謝謝

咩都吾改,多如的,難果樣先改果樣~!

如要就整個勁DD麼打就OK~! (我用V8)

大減齒好易掃,可去GPM買個全鈦的或半鈦的~!

我架係最早期的玩左咁多年都死吾去~~~!
APPLE 發表於 2007-4-27 01:13:48 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2006-10-29 21:24 發表
我而家部MINI-Z MONSTER 個車架比我玩到破爛 , 幾乎部車唔要得.......
而我呢部MONSTER 係早於4 月時買的. 但買返來玩左幾日唔知自己
是否成日張部MONSTER 上膞路膞又撞擊.... 因而令部車快爛~~~
相反我部 ...

我都難過,用AB膠就挍掂~!

(我架係老番~!但勁好玩~!)
booboo 發表於 2007-4-27 11:26:45 | 只看該作者
原帖由 APPLE 於 2007-4-27 00:59 發表

咩都吾改,多如的,難果樣先改果樣~!

如要就整個勁DD麼打就OK~! (我用V8)

大減齒好易掃,可去GPM買個全鈦的或半鈦的~!

我架係最早期的玩左咁多年都死吾去~~~!

你好Apple,,你套呔呤好正,,請問在那裡買的?仲有Gpm有乜parts可用的?
booboo 發表於 2007-4-27 11:34:46 | 只看該作者
還有我在家中油木地玩好跣,,,是否個差速太順問題??有否得改好D... 謝謝
APPLE 發表於 2007-4-27 12:21:34 | 只看該作者
原帖由 booboo 於 2007-4-27 11:34 發表
還有我在家中油木地玩好跣,,,是否個差速太順問題??有否得改好D... 謝謝

OverLand & Monster都吾好行差速,一定行硬差好玩...!

原裝有件野整上差速就變左硬差,

(硬差)行爛路好玩好多架....!咩都(瓜巴)到上去架......!!

油木地......咩都跣啦,不過就最適合玩mini-Z四驅漂移,一定好玩....!
booboo 發表於 2007-4-27 12:46:49 | 只看該作者
oh..原來係咁,,thx,,Apple
仲有你套呔呤邊買架
APPLE 發表於 2007-4-27 16:07:34 | 只看該作者
係我無意中改出黎的......!

係用媽星一架Q版吉甫車模型改出黎的

用01 ﹣02果D呤,加條吾用的mini-Z  01 ﹣02 車(口太),

再套上媽星模型的車(口太),咁做出黎的....!

(之前我post過的,但原來都有其他人係咁整了...!)
kaho0338 發表於 2007-4-27 16:14:08 | 只看該作者
原帖由 APPLE 於 2007-4-27 01:13 發表

我都難過,用AB膠就挍掂~!

(我架係老番~!但勁好玩~!)

hi, apple
may i know how to define 老番 and kyosho product, becuase i bought a second hand one. but i don't know how to define it.
thanks
APPLE 發表於 2007-4-27 16:52:44 | 只看該作者
原帖由 kaho0338 於 2007-4-27 16:14 發表

hi, apple
may i know how to define 老番 and kyosho product, becuase i bought a second hand one. but i don't know how to define it.
thanks

(A貨)好鬼平2百幾蚊就有架,但一定要試車,吾試好易奶野的...!

,有咩吾同我都吾知了,我覺得機符同原裝一樣,

但D波子頭及4枝彈弓就勁差,我要用沙紙省省佢先好D...!
booboo 發表於 2007-4-27 17:33:47 | 只看該作者
oh, thx,,原來要自已改的,,,
APPLE 發表於 2007-4-27 17:53:42 | 只看該作者
原帖由 booboo 於 2007-4-27 17:33 發表
oh, thx,,原來要自已改的,,,

果合媽星Q版車模型依家重有得賣....!

合車仔好似20蚊,加埋全部都吾洗50蚊.....!

好過買GPM啦....!(自己有舊的mini-z呤咁就重平)

吾識我可以教你整的...!要用闊呤,好易整的....!
800mah 發表於 2007-4-27 20:51:49 | 只看該作者
原帖由 APPLE 於 2007-4-27 17:53 發表

好過買GPM啦....!(自己有舊的mini-z呤咁就重平)

邊款Q版車模型?? 整張相黎得嗎? 我想買~
mikewu 發表於 2007-4-27 23:43:27 | 只看該作者
"A" Product does not have brakes when Kyocho Mini Monster does... test it and see if it has brakes....
booboo 發表於 2007-4-28 07:57:46 | 只看該作者
原帖由 APPLE 於 2007-4-27 17:53 發表

好啊 但是那盒Q車呢,,另外舊款mini-z平路車呤ok嗎?
我有架最舊款的,,個隻呤好像不太闊,,,請指教