RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3473|回復: 5
收起左側

Traxxas 1/16 C 座

gimsink 發表於 2012-8-6 10:32:46 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有玩開 Trax 1/16 的師兄们, 如果还未換C座的話請尽快換 RPM吧, 原裝C座虚位大到PK, 經常又cup车又行唔直又大細湾, 上星期起心肝換 (因为都算贵, 前各后加埋成二百, 胶炸喎 !) 不過真係好得, 点得 ? 你裝左跑一轉就知我講乜....
txzmxn 發表於 2012-8-24 21:29:04 | 顯示全部樓層
請問邊度有賣? 謝謝!
哥高查 發表於 2013-3-4 17:53:44 | 顯示全部樓層
我都遇到同一問題,部車可以號稱 "超 CUP 跑車",
如果想係灣仔橋底玩,仲有冇須要加其他OP 件,
改善呢個問題~
ThomasZ 發表於 2013-3-7 18:26:03 | 顯示全部樓層

中差!對此車來說無論性能或保護前後差速都起關鍵性作用,但要犧牲chok頭技。
換咗中差你會覺得佢似返部車,而唔係不停chok頭的癲狗。
哥高查 發表於 2013-4-17 13:36:00 | 顯示全部樓層
ThomasZ 發表於 2013-3-7 18:26
中差!對此車來說無論性能或保護前後差速都起關鍵性作用,但要犧牲chok頭技。
換咗中差你會覺得佢似返部 ...

OK! 我真係想的起心肝改做佢,希望可以係灣仔橋底跑下,事關部車都放埋一邊成年LU...
之前已經OPTION左套金屬避震 同埋 ROLL BAR~
剛睇完 1/16 RALLY 既爆炸圖,但搵唔到個 中差 既位置.....

1) 中差 NO 係咪 7014 ?
2) TOE LINK 7038X 係咪一定要改埋
3) 73162 要買2件,改哂前後 轉向杯
4) DOWNSTOP 就用索帶自行調教

以上4樣改完,是否可以正常行走嗎?
如有欠,請師兄們提點下~

pma 發表於 2013-5-31 15:58:20 | 顯示全部樓層
早兩曰買咗兩set, 價$150...平咗少少,但裝上之後都件CUP車,問下Ching點set