RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1716|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手求救!!!>_<

willkwan007 發表於 2012-8-20 01:57:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位ching
我部ma010玩玩下果陣覺得轉彎果陣怪怪地
點知一睇個前差果個野斷左

登錄/註冊後可看大圖

咁我有咩方便補救 or 買d咩配件可以整番好佢呀
仲有我部ma010要點改先可以係屋企玩到drift?(except 換軚)
係咪要換珠差果d野??
小弟對改車果d野一無所知
希望各位大大可以幫幫手
法修 發表於 2012-8-20 13:21:25 | 只看該作者
果條叫狗骨去車舖就可以買到,最好換左金屬狗骨。
玩飄移要換飄移呔基本上就可以玩到
scalpel 發表於 2012-8-20 19:27:49 | 只看該作者
無錯,斷狗骨啫,如果買原裝膠,四條大約八十幾蚊,如果金屬狗骨,不同牌子,由百多元到二百多元四條!玩飄移,原裝牙差已經好夠,換番四條飄移胎就攪掂!
 樓主| willkwan007 發表於 2012-8-20 20:37:53 | 只看該作者
咁我再問下
MA010同MA015個分別係咪差好遠??
定只係轉左做個油壓避震炸, 性能差不大?
THX =]
niwadaisuke 發表於 2012-8-20 22:32:08 | 只看該作者
willkwan007 發表於 2012-8-20 20:37
咁我再問下
MA010同MA015個分別係咪差好遠??
定只係轉左做個油壓避震炸, 性能差不大?

015個底板同010唔同,後波反應快D同埋多左個插位俾GYRO,如果想知GYRO係咩就WIKI一下啦。後面副避震叫DWS,DWS對飄移黎講可有可無
gordon 發表於 2012-8-22 15:21:23 | 只看該作者
i see