RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2109|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[5#有新問題有片][3#已加圖] MINI Z老爺車新手救求!!!

s20071195 發表於 2012-8-30 01:45:25 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

本身對搖控車冇認識.完全係一個新手.所以唔好怪我問D可能你地覺得好低能既野.架車係係我12-3歲果時UNCLE送比我既.最近搵番出黎.再GOOGLE下先知原來呢部係第一代MINI Z.但係我都仲想拎黎玩下.圖中果條電線甩左.應該係連接住條天線.我應該可以點整番佢或者邊度有得整呢.同埋我係換過車殼.發覺個殼好貼住個車呔.請問有咩方法解決?另外我見到網上好多車殼都話連埋車架但係入面冇零件既.喧我再換殼既時候其實係應該將我部車D零件換去個新車架度定還是我可以就咁換個殼落去就得?

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
558558 發表於 2012-8-30 01:56:08 | 只看該作者
圖中果條電線甩左.應該係連接住條天線...
應該可以焊番佢

發覺個殼好貼住個車呔.請問有咩方法解決?
Post張相嚟睇睇

另外我見到網上好多車殼都話連埋車架但係入面冇零件既.喧我再換殼既時候其實係應該將我部車D零件換去個新車架度定還是我可以就咁換個殼落去就得?
就咁換個殼落去就得
 樓主| s20071195 發表於 2012-8-30 11:18:07 | 只看該作者

我將個殼裝左入去就好似下面3張圖咁.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

同埋我見個KT-18幾抵玩所以想換過個控呢架舊車又5知用5用到.有冇人可以解答到我呢?
我架車又可唔可以改到輪距?THANKS
ttprince 發表於 2012-8-30 11:27:00 | 只看該作者
可以改輪距的..買H板就得 不過mr01的零件kws無得賣了
得觀塘rc mart有小小
kt18 用吳到的
 樓主| s20071195 發表於 2012-8-30 15:05:17 | 只看該作者
又有問題喇.今日見有四粒AAA電所以試下行唔行到.點知一開佢就咇咇聲同自己轉彎向前向後.係咩問題呢?同埋用啲廢電係咪會慢好多?下面有片係拍左自動郁.
http://m.youtube.com/watch?v=Zq5s98h6-9s
hiking1738 發表於 2012-8-31 02:05:18 | 只看該作者
s20071195 發表於 2012-8-30 15:05
又有問題喇.今日見有四粒AAA電所以試下行唔行到.點知一開佢就咇咇聲同自己轉彎向前向後.係咩問題呢?同埋用 ...

前後微調冇教好...你試下扭下D微調
ray2011 發表於 2012-8-31 08:00:28 | 只看該作者
s20071195 發表於 2012-8-30 11:18
我將個殼裝左入去就好似下面3張圖咁.

帶上MMS啦有好多改車專家,同好多零件賣。