RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4106|回復: 17
收起左側

SCX10 Trail Honcho / Dingo 有セ分別

stam28 發表於 2012-10-4 11:08:03 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
打算入返部玩0下、0吾知辺部好。。。
特別係原装零件有無好大差別?
Check過官方網見拉扞用料、電池位置0吾同。
重有無其他?
辺部好D?
jeffip97 發表於 2012-10-4 17:46:54 | 顯示全部樓層
HONCHO長過DINGO小小 ... HONCHO輪距313mm, DINGO輪距290mm.
hongjj 發表於 2012-10-4 17:52:20 | 顯示全部樓層
辺部好D?
blood144 發表於 2012-10-4 19:18:28 | 顯示全部樓層
HONCHO係RTR
DINGO係KIT版, 有金屬拉桿
 樓主| stam28 發表於 2012-10-4 20:21:23 | 顯示全部樓層
arigato 發表於 2012-10-4 20:46:52 | 顯示全部樓層
stam28 發表於 2012-10-4 20:21
CHING
RTR 係セ0野意思?

Ready to Run
kong 發表於 2012-10-4 21:51:31 | 顯示全部樓層
想自己砌就DINGO 啦﹐即買即玩就HONCHO

不過廣華街好似得WRAITH KIT 有貨
heliricky 發表於 2012-10-4 22:14:48 | 顯示全部樓層
今日行過廣華街都見唔到SCX10真身....
小弟都係慢爬新手...都想買部SCX10...
玩一輪就改做D90...
heliricky 發表於 2012-10-4 22:17:05 | 顯示全部樓層
知唔知衣家兩部SCX10賣緊幾多錢呀?
sniper 發表於 2012-10-4 22:53:15 | 顯示全部樓層
借版一問,黑占先可以加長軸距至313呢?因為買錯左honcho 個殼
hongjj 發表於 2012-10-6 15:39:34 | 顯示全部樓層
heliricky 發表於 2012-10-4 22:17
知唔知衣家兩部SCX10賣緊幾多錢呀?

UNDER 2000
 樓主| stam28 發表於 2012-10-6 16:33:44 來自手機 | 顯示全部樓層
hongjj 發表於 2012-10-6 15:39
UNDER 2000

辺到有⁇KWS間間都冇貨wor...我俾足2000!請Ching PM我TKS
kenyywong 發表於 2012-10-6 18:28:18 | 顯示全部樓層
SCX10 Trial Honcho (RTR版)七月買$2580.
 樓主| stam28 發表於 2012-10-7 01:07:10 | 顯示全部樓層
kenyywong 發表於 2012-10-6 18:28
SCX10 Trial Honcho (RTR版)七月買$2580.

Good price!!!
0岩0岩都有個Ching以Good price放部全新DINGO KIT給我
等我快0的Built up!下次一起玩SCX10 (不過部CR01重未上山開光。。。)
順便問0下Motor 幾T好?55T OK?
Servo用MG996得0吾得?
ESC有セ好介紹?
hongjj 發表於 2012-10-7 02:41:49 | 顯示全部樓層
stam28 發表於 2012-10-6 16:33
辺到有⁇KWS間間都冇貨wor...我俾足2000!請Ching PM我TKS

偉高模型 Dingo 有 !!  under HK$1900 !!
kenyywong 發表於 2012-10-7 10:31:00 | 顯示全部樓層
stam28 發表於 2012-10-7 01:07
Good price!!!
0岩0岩都有個Ching以Good price放部全新DINGO KIT給我
等我快0的Built up!下次 ...

Welcome to use SCX10
我覺得Motor用27T好d. 快過人行山少少. 55T可能太慢.
MG996 OK. 記住加5A UBEC. (http://www.rcfans.com/forum.php? ... 5&highlight=bec)
ESC好似原裝果個吾錯.
hongjj 發表於 2012-10-8 02:37:21 | 顯示全部樓層
kenyywong 發表於 2012-10-7 10:31
Welcome to use SCX10
我覺得Motor用27T好d. 快過人行山少少. 55T可能太慢.
MG996 OK. 記住加5A UBEC. ...

thx,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
transit 發表於 2015-5-3 13:32:19 來自手機 | 顯示全部樓層
dingo輪距同d90原來係差不多,可以試試