RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1946|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日諗住去買車.

wingk960 發表於 2013-1-20 10:47:10 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
依家睇中左件buggy同overload 屯門得一間有.要千七到
但覺得mr03又好似幾靚,真係十五十六.同埋個k18控個老細話呢款先得.
但個樣好細佬仔.都要5百幾.重有冇第款推薦下呀.
因咩都唔識.問題多左.謝謝各位ching先.

Motul 發表於 2013-1-20 11:06:33 來自手機 | 只看該作者
以我所知車kws平D , 遙控ex10 or 新ex1係最高級,可以去二手區慢慢睇,kt18又貴又入門,唔好買,要買都買二手
Motul 發表於 2013-1-20 11:10:16 來自手機 | 只看該作者
仲有今日星期日,kws可能得一兩間鋪開門,如果你今日去未必有咁多野你揀
 樓主| wingk960 發表於 2013-1-20 11:53:29 | 只看該作者

唔該你CHING.
咁即係要搵EX1或10.
KWS星期日原來咁小鋪開門架?重諗住今日出去睇下添.
咁CHING知唔知EX1同10大約幾錢呀.我問全新.
THX晒你.
Motul 發表於 2013-1-20 12:59:20 來自手機 | 只看該作者
wingk960 發表於 2013-1-20 11:53
唔該你CHING.
咁即係要搵EX1或10.
KWS星期日原來咁小鋪開門架?重諗住今日出去睇下添.

我只知二手價,ex10 +902sm 千七千八蚊到, 新款ex1全套約三千
 樓主| wingk960 發表於 2013-1-20 13:03:12 | 只看該作者
Motul 發表於 2013-1-20 12:59
我只知二手價,ex10 +902sm 千七千八蚊到, 新款ex1全套約三千

真係唔該晒你.原來要咁貴.咁唔諗咁多了.老虎實嘈,
買隻K18算嘞.橫掂都唔諗住落街玩.
知唔知呢D車買時包唔包埋啤呤架?TKS.
Motul 發表於 2013-1-20 13:10:40 來自手機 | 只看該作者
wingk960 發表於 2013-1-20 13:03
真係唔該晒你.原來要咁貴.咁唔諗咁多了.老虎實嘈,
買隻K18算嘞.橫掂都唔諗住落街玩.
知唔知呢D車買時包唔 ...

唔包bearing , 原來你落街玩,咁你買四輪驅動既車好D,例如buggy,比較適合跑街
dcfc 發表於 2013-1-20 13:15:29 | 只看該作者
樓主念掂買咩車未架? 我估你遲d會中晒毒得一想二
 樓主| wingk960 發表於 2013-1-20 13:17:52 | 只看該作者
Motul 發表於 2013-1-20 13:10
唔包bearing , 原來你落街玩,咁你買四輪驅動既車好D,例如buggy,比較適合跑街 ...

多謝CHING幫手.我話我唔落街玩架.只係屋企玩下架咋.
不過我都諗住買BUGGY玩.
不過重要買套啤呤,唔係好快玩完.
估唔到廿年後,一架既車仔都咁複雜.
 樓主| wingk960 發表於 2013-1-20 13:19:58 | 只看該作者
dcfc 發表於 2013-1-20 13:15
樓主念掂買咩車未架? 我估你遲d會中晒毒得一想二

應該一陣係屯門買算了.多數買BUGGU就得了.
貴百幾.成家出去KWS車錢都去左成舊.
買左返黎POST下開箱先..
Motul 發表於 2013-1-20 13:23:50 來自手機 | 只看該作者
樓上師兄講得岩,不如樓主你上youtube 搵下 miniz awd ,mr03 跑地毯車場既片睇下,好爽架,我怕你浪費錢買左唔好玩既野,落街玩其實好快悶
 樓主| wingk960 發表於 2013-1-20 13:35:49 | 只看該作者
Motul 發表於 2013-1-20 13:23
樓上師兄講得岩,不如樓主你上youtube 搵下 miniz awd ,mr03 跑地毯車場既片睇下,好爽架,我怕你浪費錢買 ...

其實想買車到依家,都諗左成個星期了.MR03如果去場玩.就真係冇咩時間了.係屋企玩又太快.
所以BUGGY比較適合我多D.希望惻日買得成.屯門太小車款了.\
亦謝CHING提點.
我呢D中坑.買架車仔都係回憶下架啫.
廿幾年前我玩開1/10.O天馬馬冇再玩了.
依家睇到又想玩下.過下手癮
Yinbb 發表於 2013-1-20 15:32:42 | 只看該作者
買losi係屋慢爬下好過啦
timothychoy 發表於 2013-1-20 16:38:10 | 只看該作者
如果我無估錯樓主應該係長頸鹿買,但我個人始終覺得去kws買真係齊野好多,款又多d,起碼係價錢真係差好遠,我係kws我罐星星油噴殼都係$31,係屯門買要成$45,真係貴好多,就算出到去買貴左都服d,起碼係睇過唔同選擇之後先買,特別係電子野,係屯門買一定貴...
 樓主| wingk960 發表於 2013-1-20 16:46:07 來自手機 | 只看該作者
timothychoy 發表於 2013-1-20 16:38
如果我無估錯樓主應該係長頸鹿買,但我個人始終覺得去kws買真係齊野好多,款又多d,起碼係價錢真係差好遠,我係 ...

係呀。係你講個間買。貴過出而舊幾水。懶得成家人出kws.
所以係屯門買算了。老細態度都ok冇所謂啦
zx300 發表於 2013-1-22 06:23:42 | 只看該作者
BUGGY 已经有全车BEARING !