RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 丫匡
打印 上一主題 下一主題
收起左側

traxxas e revo vxl(馬鞍山車友)

樓主| 丫匡 發表於 2013-3-18 10:35:58 | 只看該作者

2200同1400既分別就係2200可以玩耐小小,但要小心排電太大入唔到,我自己就用1600nimh電
neilfok 發表於 2013-3-18 12:23:12 | 只看該作者
但2者個快慢有冇分別~
因為我係新手~
係唔係mah 越大就越玩得耐
ThomasZ 發表於 2013-3-18 12:45:29 | 只看該作者
最緊要換個540摩打座, 無哂過熱煩惱! 用兩排1000MAH並聯來玩=2000MAH可玩十分鐘以上。
iao 發表於 2013-3-18 15:07:43 | 只看該作者
請問邊度有540摩打坐賣?
neilfok 發表於 2013-3-18 15:58:49 | 只看該作者
咁係買咩電好~十分鐘玩一陣就冇左  
仲有佢個原裝電通常要叉幾耐 ?
chu97 發表於 2013-3-18 16:45:04 | 只看該作者
proline 架平路胎,锁螺丝个只,呵呵,贵野
 樓主| 丫匡 發表於 2013-3-18 19:33:00 | 只看該作者
neilfok 發表於 2013-3-18 15:58
咁係買咩電好~十分鐘玩一陣就冇左  
仲有佢個原裝電通常要叉幾耐 ?

攞埋排原裝電去廣華街照住個size買,買多幾排咪可以玩耐啲囉,我原裝電用原裝火牛差3-4個鐘
neilfok 發表於 2013-3-19 09:35:13 | 只看該作者
請問c 兄有冇咩parts 係arm summit 用~
同埋我都唔係好明換左搖控會有咩分別~
會快的的咩 ?同埋係唔係有d 係有前後同停 ?
 樓主| 丫匡 發表於 2013-3-19 10:51:28 | 只看該作者
neilfok 發表於 2013-3-19 09:35
請問c 兄有冇咩parts 係arm summit 用~
同埋我都唔係好明換左搖控會有咩分別~
會快的的咩 ?同埋係唔係有d  ...

如果你個原裝控係2.4ghz其實我覺得唔雖要換,因為原裝控都唔差
parts方面要睇下你點玩架車,玩得暴唔暴力,其實可以唔洗買,等抄車壞咩買咩,買多幾排電最實際
neilfok 發表於 2013-3-19 11:19:57 | 只看該作者
c 兄~其實我想知係唔係有d 控有個停車?
其實我最想加light ^^ 但又唔係好識 ^^ 車頭車尾同車頂
有冇咩網可以教到我or 有冇咩parts 可以提供下
thanks (唔好意思太多野唔明 )
 樓主| 丫匡 發表於 2013-3-19 11:56:12 | 只看該作者
neilfok 發表於 2013-3-19 11:19
c 兄~其實我想知係唔係有d 控有個停車?
其實我最想加light ^^ 但又唔係好識 ^^ 車頭車尾同車頂
有冇咩網可 ...

咩控都有停車,比緊油既時候手指推前就係喇
想加燈你可以買GT POWER既燈組
http://www.rcmart.com/traxxas-su ... 4.html?currency=HKD
我果時初玩遙控車都係好似你咁咩都唔識咩都唔明,咁我有咩唔明就問呢度既C兄,同啲C兄去玩車,上youtube睇下人架車換左啲咩parts
neilfok 發表於 2013-3-19 16:13:04 | 只看該作者
D 燈佢應該有說明書?會教你插去邊?
係唔係多數都已經放水?
同埋要唔要買咩其他裝置先可以加到燈?
y 兄你加左燈好型
 樓主| 丫匡 發表於 2013-3-19 19:19:52 | 只看該作者
neilfok 發表於 2013-3-19 16:13
D 燈佢應該有說明書?會教你插去邊?
係唔係多數都已經放水?
同埋要唔要買咩其他裝置先可以加到燈?

盒野有說明書教你,唔洗買其他裝置插去接收到取電,燈組唔防水,夜晚玩加燈真係必須,
neilfok 發表於 2013-3-20 10:14:52 | 只看該作者
有冇辦法可以放到水~or 可以有d 燈係放水ga ?
 樓主| 丫匡 發表於 2013-3-20 13:34:08 | 只看該作者
neilfok 發表於 2013-3-20 10:14
有冇辦法可以放到水~or 可以有d 燈係放水ga ?

冇辨法,我未見過防水燈組
neilfok 發表於 2013-3-20 14:02:15 | 只看該作者
HAHA 搵個盒仔包左佢
haha
tsfai 發表於 2013-3-20 15:06:02 來自手機 | 只看該作者
Ching, how to drive to the place? Thanks.
 樓主| 丫匡 發表於 2013-3-20 23:30:30 | 只看該作者
tsfai 發表於 2013-3-20 15:06
Ching, how to drive to the place? Thanks.

你意思係係邊玩?
neilfok 發表於 2013-3-25 12:39:32 | 只看該作者
丫匡 發表於 2013-3-18 19:33
攞埋排原裝電去廣華街照住個size買,買多幾排咪可以玩耐啲囉,我原裝電用原裝火牛差3-4個鐘 ...

仲有~我真係唔識~上星期去到mk 睇
佢話d 電要轉頭~都冇我本身跟車個個電的頭~
我真係唔識.......點算
但我係rcmart 睇11.1 5000mah 要唔要轉ga
仲有~如果11.1 同7.4 的電可唔可以同一時間用?
仲有~如果要同時用2個電我應該買咩parts 連埋佢 ?
好多野問
 樓主| 丫匡 發表於 2013-3-25 16:18:56 | 只看該作者
廣華街7仔對面右手邊第一間我唔記得間野叫咩名,我係果度買的$120一排唔洗轉頭。
5000mah排電好大架實入唔到。
11.1同7.4唔可以一齊用。
同時用2排電分兩種線,你想架車快D就要用串聯線,你想架車玩耐D就用並聯線rcmart有得買,三角型係串聯線,Y形係並聯線,我有放過圖片你可以睇下。
其實用一排11.1既鋰電玩已經超快同比大小小油都起晒頭。
你想兩排電一齊用玩耐D,我就覺得分開用重好,因為排電都有重量。
唔識就要問,呢度有好多大師兄好好人的。