RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kkchung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新車 CSO-ONE 1:10 電動競賽房車:

關閉 [複製鏈接]
AE111 發表於 2013-3-6 04:05:37 | 只看該作者
Good message for player to impact Rc market......Hope u can do better CSO.Play hard, work hard
KYOSH0 發表於 2013-3-6 04:50:15 來自手機 | 只看該作者
Good news
arto6 發表於 2013-3-6 07:47:18 | 只看該作者

我印象係xray 早就為T3 2012 提供此option,  其後CSO 將此設計發揚光大。
老鬼 發表於 2013-3-6 09:13:01 | 只看該作者
都預左有人唔會滿意港產車,係都要雞蛋裡面挑骨頭,咁多部港產車佢地有邊部會唔唱唱佢先
天下文章一大抄,只要唔係照字搬紙咁翻出黎,你又真係吹佢唔脹,唯有係旁邊喊打
我記得T4好多設計都話攞左專利,如果覺得係抄,咪告佢囉
大家都係玩車啫,唔好咁勞氣,你有你唱我有我玩,最重要係百花整放
老鬼 發表於 2013-3-6 09:38:19 | 只看該作者
講開浮動式轉向servo mount,總唔會咁多間外國廠商同一時間咁啱一齊研發出黎,到底又係邊個抄邊個呢
Bleed.Kaga 發表於 2013-3-6 09:50:06 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-3-6 09:13
都預左有人唔會滿意港產車,係都要雞蛋裡面挑骨頭,咁多部港產車佢地有邊部會唔唱唱佢先
天下文章一大抄,只要 ...

港產車一定要大力支持,只不過唔支持翻版,外形跟XRAY T4九成一樣
除非各位覺得件件金屬,底版二樓外形都可是一模一樣,換個顏色,就無話可說
老鬼 發表於 2013-3-6 10:30:28 | 只看該作者
Bleed.Kaga 發表於 2013-3-6 09:50
港產車一定要大力支持,只不過唔支持翻版,外形跟XRAY T4九成一樣
除非各位覺得件件金屬,底版二樓外形都可 ...

多謝你回覆,呢D問題你一言我一語答得多只會變口水戰,到底係抄定模仿,大家點睇就由市場決定喇
比利羊 發表於 2013-3-6 10:37:24 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-3-6 10:30
多謝你回覆,呢D問題你一言我一語答得多只會變口水戰,到底係抄定模仿,大家點睇就由市場決定喇 ...

Like!
老鬼 發表於 2013-3-6 10:45:37 | 只看該作者

見過R1討論方式都怕怕,都係等車出左,由買左嘅人做回應解答比較好,無買又無興趣咪當睇SHOW囉
ym34 發表於 2013-3-6 10:47:07 | 只看該作者
其實有麼好嘈,抄唔抄關fans鬼事咩,有得平質素又跟得上,始終系好事
yakuza 發表於 2013-3-6 11:00:03 來自手機 | 只看該作者
龜速車手 發表於 2013-3-6 00:34
係囉,人出RC佢又出RC!

咪就係,人哋"抆"屎用廁紙,佢又用廁紙喎。
遙控少女 發表於 2013-3-6 11:15:37 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-3-6 09:13
天下文章一大抄,只要 ...

D人鍾意唱衰港產車, 無非都係因為想顯示自己玩果部車係高人一等, T4先至係車 , 其他車都係次等的,用踩低別人來台高自己, 你玩T4姐 , 又唔係X-ray太子爺, 有幾包閉喎 , 我支持港產/國產
比利羊 發表於 2013-3-6 11:37:47 | 只看該作者
上次R1之討論,給我的感覺是⋯別人吃飯由我負費!
我睇了幾日,等了幾日,希望有人給R1一些評價,
最終評價就沒了,變成你一句我一句!
我也有分享文章,每次都要花上時間金錢,我也有我的讀者群,
但幾個人的留言,令我沒有再出文,最終別人的處事方式,
要大家來負擔!(順道:我去了 RC ZONE ,新手兄也在!)
好多時,有些經常爭辯的事,全失理性,好像是第一天做人!
好似今天的 CSO ONE ,大家想想,車架沒有偷功減料之餘,
加入了一些原創改變,當然看不看到就要是個人問題,
那!原材料沒有可平的地方,當然要在設計方面著力,
如果再花金錢去開發,成本貼近外國車,跟本不花算。
CSO 早前為 T3,T4 推出了許多 option,明顯今次是用 option
組成一部車,而價錢在二千內又有質素,實力,市場競爭力!
不要意為不玩香港車就不影響你,未來再多幾部有實力的中價車出現,
又比到頂級車的質素,外國車就不得不降價,對我們來講是好事。
總結 - 市場不會說大話,如果CSO出後繼車,即是代表成功。
而我也給點評價,CSO ONE 較明確的名稱 T4 CSO VER.

vcslll 發表於 2013-3-6 11:41:52 | 只看該作者
港產車有質素大家應該開心同十卜啦!
yakuza 發表於 2013-3-6 12:00:02 來自手機 | 只看該作者
遙控少女 發表於 2013-3-6 12:15
D人鍾意唱衰港產車, 無非都係因為想顯示自己玩果部車係高人一等, T4先至係車 , 其他車都係次等的,用踩低 ...

咪就係,香港人支持香港貨有乜唔好呀?唔通玩外國,日本車一定高級D?玩香港車低級D?
老夫有個活生生嘅個案:自從老夫開始玩S zero S, 一名玩車好友開始寸寸貢,言談之間係話你知睇你唔起。真係膚淺到得人驚。
遙控少女 發表於 2013-3-6 12:31:17 | 只看該作者
yakuza 發表於 2013-3-6 12:00
咪就係,香港人支持香港貨有乜唔好呀?唔通玩外國,日本車一定高級D?玩香港車低級D?
老夫有個活生生嘅 ...

真係膚淺到得人驚喎 , 其實以乜野睇人唔起呢?
單朋人家玩部乜野價位的RC車, 就斷定人家富定貧 ?
就算人地玩部入門級TT01 RTR , 都只係代表佢係新手一名或者玩得節儉咁解姐 , 有乜值得比D膚淺人士睇少呢
lawrencechan 發表於 2013-3-6 12:40:52 | 只看該作者
講咩都冇用, 抄又好唔抄又好, 關我地呢D 玩家咩事呢, 最緊要玩得HAPPY,

入佐手砌完落地跑番幾個圈就知, 玩得過癮就算啦,

yakuza 發表於 2013-3-6 13:06:14 來自手機 | 只看該作者
遙控少女 發表於 2013-3-6 13:31
真係膚淺到得人驚喎 , 其實以乜野睇人唔起呢?
單朋人家玩部乜野價位的RC車, 就斷定人家富定貧 ?
就算人地 ...

Spot on! 你睇家陣D Sakura, R1, 同呢㗎CSO-1,
絕對可以同D什麼BD7, 417, T4 一爭長短,可恨嘅係QC比較差些少。如果佢哋能夠再有多D自己嘅風格,design再獨特D,咁就更prefect.
garywong5368 發表於 2013-3-6 13:46:17 | 只看該作者

港產車我一定要大力支持,
S zero支持完依家就支持安兄
趙善安出品我更加支持,近年見到好多CSO件幾成功
佢既嚴格要求我咁話佢重視過3racing
睇相都見
就連4條油壓都雷射分排序
翻唔翻版話之佢啦,外形跟XRAY T4   10成一樣 又如何
現在有那一部不是差唔多?基本上部部一樣
我認為係最緊要可以向世界打出名堂
零件既支援亦重要
俾xray yokomo知香港自己出部車係你地半價
仲要平過果部大6仔揾人公測既垃圾
你話震唔震驚RC界
真係希望佢keep住賣1800

總之一句:俾到你價廉物美玩得開心,個價又好意頭就得啦
vones 發表於 2013-3-6 13:49:13 | 只看該作者
抄唔抄,是不是外國嘢,對我來說不是重要,最重要是架車啲質素好,用料好,虛位少,價錢相宜。對玩家來說,是利好的 。