RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 17046|回復: 229
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想問新手玩3Racing Sakura CS SPORT出咩魔打??

obert 發表於 2013-3-28 00:57:02 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

如題,
小弟就黎砌好3Racing Sakura CS SPORT黎玩drift,
唔知出咩魔打同電池好,
請問各位ching有咩好提議
kelvinayhh 發表於 2013-3-28 01:03:17 | 只看該作者
Speed Passion MMM,Reedy,LRP
kkchung 發表於 2013-3-28 01:22:01 | 只看該作者
初玩可以選 10.5~13.5T 的馬達再加上有 Boost 功能的電變。這樣等以後可以玩了有一定控制技術後,再開電變 Boost 功能便有不錯的速度。

而可以選 Team Powers XPS  Sport V1.2 連馬達套裝 或 Speed Passion Reventon-R ESC 2S Silver Color with Competition V3.0 13.5R Combo (without LED Program card) 套裝。價錢也是太約六至七佰元左右。

電池可以選中價的 Team Zombie 也不錯。

http://www.speedpassion.net/hk/p ... sp?p=SP000557&c=CMB

樓主| obert 發表於 2013-3-28 01:51:57 | 只看該作者

請問ching最好係KWS邊度買好?
cc4321 發表於 2013-3-28 08:12:45 | 只看該作者
你唔係砌CS緊咩?咁快又買多部S
買TP個套70A套裝,食粥賣緊$640,但尋日睇得返一盒開左
 樓主| obert 發表於 2013-3-28 15:29:59 | 只看該作者
cc4321 發表於 2013-3-28 08:12
你唔係砌CS緊咩?咁快又買多部S
買TP個套70A套裝,食粥賣緊$640,但尋日睇得返一盒開左  ...

你記錯啦,我從來都只係買左一盒S
kotaro2872 發表於 2013-3-28 19:08:32 來自手機 | 只看該作者
但你打錯左topic令人誤解XD
你果架系CS D3
cc4321 發表於 2013-3-28 19:34:24 | 只看該作者
obert 發表於 2013-3-28 15:29

你開幾個post都係講緊部CS,你睇清楚自己部車
kotaro2872 發表於 2013-3-28 19:47:17 來自手機 | 只看該作者
cc4321 發表於 2013-3-28 19:34
你開幾個post都係講緊部CS,你睇清楚自己部車

X2.....
 樓主| obert 發表於 2013-3-28 22:23:39 | 只看該作者
係,你岩,吾好意思,但Team Powers XPS  Sport V1.2 連馬達套裝 或 Speed Passion Reventon-R ESC 2S Silver Color with Competition V3.0 13.5R Combo (without LED Program card) 套裝係咪都ok??
cc4321 發表於 2013-3-28 22:37:37 | 只看該作者
obert 發表於 2013-3-28 22:23
係,你岩,吾好意思,但Team Powers XPS  Sport V1.2 連馬達套裝 或 Speed Passion Reventon-R ESC 2S Silver  ...

兩套都ok,只不過Reventon-R呢套連Program card會貴d
 樓主| obert 發表於 2013-3-28 23:03:27 | 只看該作者
cc4321 發表於 2013-3-28 22:37
兩套都ok,只不過Reventon-R呢套連Program card會貴d

知唔知KWS邊間有得買同平D??
cc4321 發表於 2013-3-28 23:17:16 | 只看該作者
下午去完KWS,Reventon-R單電變就見,但無標價幾錢,套裝唔係好覺眼,Team Powers果套食粥應該最平,但頭先睇都係得開左個套,無睇係幾多T
 樓主| obert 發表於 2013-3-29 01:31:37 | 只看該作者
cc4321 發表於 2013-3-28 23:17
下午去完KWS,Reventon-R單電變就見,但無標價幾錢,套裝唔係好覺眼,Team Powers果套食粥應該最平,但頭先睇都 ...

唔好意思我係新手,想問邊間係食粥??
kotaro2872 發表於 2013-3-29 01:44:06 來自手機 | 只看該作者
極束
 樓主| obert 發表於 2013-3-29 01:54:53 | 只看該作者

哦!!!!!!!我都估緊係(馬後砲)
岩岩我都去過,我見到有好多Team Powers,可唔可以教下我點分??
kotaro2872 發表於 2013-3-29 02:07:15 來自手機 | 只看該作者
TP果隻系黑色盒例如寫住70A+10.5T就已經系一套套裝
標價應該仲系$640
 樓主| obert 發表於 2013-3-29 02:37:24 | 只看該作者
kotaro2872 發表於 2013-3-29 02:07
TP果隻系黑色盒例如寫住70A+10.5T就已經系一套套裝
標價應該仲系$640

即係黑色盒例如寫住70A+10.5T就等於Team Powers XPS  Sport V1.2連馬達套裝??
bookkeyhk 發表於 2013-3-29 03:04:51 | 只看該作者
obert 發表於 2013-3-28 15:29

Ching 上次已經有位ching上載條片比你睇仲話比你聽撞支邊釘出黎嗰支唔係叫邊釘,你走去寸人,仲話鋪頭寫住係邊釘不過無咁長,ching點會有好似條片嗰支有80mm以上長度邊釘先得架,今次又話人記錯,我都睇得出你嗰部係d3 cs,唔會自己嗰部係咩嘢車都唔知架,上次位ching真係面懵。
 樓主| obert 發表於 2013-3-29 03:29:51 | 只看該作者
bookkeyhk 發表於 2013-3-29 03:04
Ching 上次已經有位ching上載條片比你睇仲話比你聽撞支邊釘出黎嗰支唔係叫邊釘,你走去寸人,今次又話人記 ...

Ching你唔好咁燥先,我果次記得見過真係叫邊釘,我都係話番比佢知啫,
同埋我都講左係我打錯車名,唔好意思
我都已經即刻轉番家啦