RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2025|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

MFC-02 與 Futaba 6ex 2.4G問題

cccan 發表於 2013-4-9 16:54:03 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問下各位ching, MFC-02用Futaba 6ex 2.4G得唔得, 因爲我今日原本想買F350加MFC-02, 但我問過KWS一啲鋪頭, 有啲就話唔得, 要用FM控Set咗接收先, 要接返2.4G控, 但有啲鋪頭就話直接用, 無問題, 所以我都唔知點好, 有無ching知道究竟邊樣正確

hleung838 發表於 2013-4-9 17:15:24 | 只看該作者
可以
 樓主| cccan 發表於 2013-4-9 21:43:13 | 只看該作者
Futaba 6J可唔可以
cptkirk9 發表於 2013-4-9 22:46:49 來自手機 | 只看該作者
之前好似覆過類似問題!

Anyway, 請看多下面一個post.

http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=277954&highlight=6j
 樓主| cccan 發表於 2013-4-9 23:57:09 | 只看該作者
tx ching
 樓主| cccan 發表於 2013-4-10 02:04:17 | 只看該作者
但我問過KWS一啲鋪頭, 有啲就話6J唔得, 要用FM控Set咗MFC-02接收先, 再接返6J
2.4G控先用到, 但有啲鋪頭就話直6ex接用, 無問題, 所以我都唔知點好, 有無ching
知道究竟邊樣正確