RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: calvin1428
打印 上一主題 下一主題
收起左側

已入 DJI Phantom 報到區

siuwai999999 發表於 2013-12-27 01:45:34 | 只看該作者
Holok 發表於 2013-12-23 20:57
部 vision 相機出事,焦點向曬右面。
有ching 知唔知有冇方法set 返佢去中間.THX ...

Ching 你是否炒過机?我剛剛玩找晤到app 有得set 你的問題woo,你羅反代理修理吧,我覺得可能你個cam 鏡片走左位!
Holok 發表於 2013-12-27 14:14:29 | 只看該作者
siuwai999999 發表於 2013-12-27 01:45
Ching 你是否炒過机?我剛剛玩找晤到app 有得set 你的問題woo,你羅反代理修理吧,我覺得可能你個cam 鏡 ...

未炒過,個網上代理話呢部佢冇得整,要寄上去整個半月。
咁我都唔知呢部係唔係行貨,早知係咁上7/f 買啦!!!!
siuwai999999 發表於 2013-12-27 17:12:30 | 只看該作者
Holok 發表於 2013-12-27 14:14
未炒過,個網上代理話呢部佢冇得整,要寄上去整個半月。
咁我都唔知呢部係唔係行貨,早知係咁上7/f 買啦 ...

Ching 如果要修理要個半月都冇計,不如你問下買果間有冇得晤連机一起修理,cam 問題都晤關主機事,vision 所有知訊都系支cam做曬,拆cam 吧,又可以玩住先,你話系咪呢!
Patrick6 發表於 2013-12-29 19:35:32 | 只看該作者
新入手Phantom 2 Vision, 今日第一次試飛,只在附近無人玩的籃球場玩,唔敢飛得太高及太遠,雖然今日算幾大風,但隻機都飛得好定,好易控制。下次去空壙d 的地方再試飛至得。
hkmario 發表於 2014-1-28 10:01:00 | 只看該作者
剛入手Phantom + FC40
請問各位師兄是否用GPS MODE記錄Home point後仍然KEEP住GPS MODE 飛呢?
Atti 應該咩時候用? THANKS!
小白龍 發表於 2014-1-28 11:42:43 | 只看該作者
我是用2代, 起飛前對左gps時就已經有啦, 飛到邊就會定系邊