RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1570|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

光管仔一問

鈞仔 發表於 2006-12-3 21:31:16 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問下..有無d2-3吋到長ge光管仔買..如果有邊到有得買.幾錢到1支   好似下圖咁.我係用泥放係tomy搖控車仔到

登錄/註冊後可看大圖
卡洛斯.馬 發表於 2006-12-3 21:36:34 | 只看該作者
鴨尿街有
800mah 發表於 2006-12-3 21:38:40 | 只看該作者
圖裡面個支唔似光管 wor, 似透明膠館管頭尾放兩粒 led 多d wor.
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-12-3 21:50:49 | 只看該作者
原帖由 800mah 於 2006-12-3 21:38 發表
圖裡面個支唔似光管 wor, 似透明膠館管頭尾放兩粒 led 多d wor.

@@"係??咁點整...好想整.. d村才料邊到買到..幾錢?
仲有想問下..tomy搖控車..點整車頭燈.><
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-12-3 21:51:27 | 只看該作者
原帖由 卡洛斯.馬 於 2006-12-3 21:36 發表
鴨尿街有

2-3吋wo.....幾錢呀??
800mah 發表於 2006-12-3 21:57:54 | 只看該作者
用幼個d塋光棒 (中秋節玩個d, 用藍色個d, 因為其他色會染到條管)
剪開佢, 洗乾逕淨, 再買兩粒 3mm led 塞入頭尾就搞掂啦~

兩粒 led $3, 塋光棒十蚊五十支
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-12-3 22:06:32 | 只看該作者
原帖由 800mah 於 2006-12-3 21:57 發表
用幼個d塋光棒 (中秋節玩個d, 用藍色個d, 因為其他色會染到條管)
剪開佢, 洗乾逕淨, 再買兩粒 3mm led 塞入頭尾就搞掂啦~

兩粒 led $3, 塋光棒十蚊五十支

係唔係姐係..好幼可以繞圓之後加粒膠cool完果隻塋光棒
咁d led燈邊到買到..仲有其實我咩都唔識.我驚唔識駁

800mah 發表於 2006-12-3 22:09:37 | 只看該作者
原帖由 鈞仔 於 2006-12-3 22:06 發表

係唔係姐係..好幼可以繞圓之後係粒腸cool完果隻塋光棒
咁d led燈邊到買到..仲有其實我咩都唔識.我驚唔識駁

係呀呣就係個d lor..
你玩 tomy 仔? 正駁正, 負駁負就得啦~ d led 都係 行3v 既.
Ap Liu street 大把
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-12-3 22:18:31 | 只看該作者
原帖由 800mah 於 2006-12-3 22:09 發表

係呀呣就係個d lor..
你玩 tomy 仔? 正駁正, 負駁負就得啦~ d led 都係 行3v 既.
Ap Liu street 大把

係呀..玩tomy仔.因為唔想太哂錢去黑意買miniz玩..我主要唔係用泥快/跑/飄
只係用泥型得個樣..果d led燈一定要鴨"尿"街??廣華有無? 同咪d led行3v.咁姐係要買埋d 電.?
仲有呢.如果要整車頭燈係唔係都要用led駁.咁係唔係要鑽個口仔比佢.凸個led燈(咁好似唔多靚)有無d意見
800mah 發表於 2006-12-3 22:45:04 | 只看該作者
去鴨寮街啦, 電可以直接駁落架車d電度架嘛~
 樓主| 鈞仔 發表於 2006-12-3 22:53:21 | 只看該作者
原帖由 800mah 於 2006-12-3 22:45 發表
去鴨寮街啦, 電可以直接駁落架車d電度架嘛~

O...咁幫我諗下車頭燈/3\