RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 870110a
收起左側

必须在此澄清erik 456 的言論

lgp 發表於 2013-9-1 18:11:32 來自手機 | 顯示全部樓層

唉! 售後服務呢樣野又真係好難講,莫講話二手,就算全新都冇咩保障.
erik456 發表於 2013-9-1 18:22:29 來自手機 | 顯示全部樓層
志堅 發表於 2013-9-1 18:09
到底邊個叫細豐?

樓主!
lgp 發表於 2013-9-1 18:26:54 | 顯示全部樓層
試過買隻全新無刷servo, 買個時同老細講話想試,點知佢話冇得試兼柴爆你,大聲叫,下 ! 冇人買servo要話試過播 , 你驚就吾好買喇 ! 點解 ? 日本城買把舊零水風扇都有得試,點解RC電子野冇得試。
erik456 發表於 2013-9-1 18:27:49 來自手機 | 顯示全部樓層
細丰糸度再答你都有問題!你要講面對面講,圈子細總有撞面時候!
lgp 發表於 2013-9-1 18:32:14 | 顯示全部樓層
由其車架,就算全新落地,一野都可以变晒型,
 樓主| 870110a 發表於 2013-9-1 18:34:22 | 顯示全部樓層
咁你又講唔出架車有咩問題?
lgp 發表於 2013-9-1 18:36:42 | 顯示全部樓層
去過一間模型店買野,聽到有個客同店長講,我個仔部車全新係你到買,冇埋由架,打個筋斗就吾識郁,你打開門做生意,買埋D咁嘅野搵錢呃人 ! 唉 ,真係吹佢吾漲。
 樓主| 870110a 發表於 2013-9-1 18:37:46 | 顯示全部樓層
面對面講之後你可以係工房加鹽加醋。巳經吾係第一次啦。有咩野講不如係呢度講啦。
lgp 發表於 2013-9-1 18:54:51 | 顯示全部樓層
有時個結打吾開,點解吾搵調解員呢?
nghoming 發表於 2013-9-1 19:00:31 | 顯示全部樓層

其實買果時你睇過,應該無問題你先會俾錢,買左仲要落過地自己玩過撞過,先話部車有問題!仔仔玩完,問返人點解行唔直,人地講唔知都好正常丫,人地又唔係睇住你玩,又點知呀!
樓冮,你又係唔啱,賣俾人果時又寫份使用守則俾人
erik456 發表於 2013-9-1 19:02:20 來自手機 | 顯示全部樓層
lgp 發表於 2013-9-1 18:36
去過一間模型店買野,聽到有個客同店長講,我個仔部車全新係你到買,冇埋由架,打個筋斗就吾識郁,你打開門 ...

糸呀好合理!但今次的事糸個人品格行為,買賣雙方糸朋友关糸,買方只求賣方提供車資料方便買零件取代,過程中從來沒要求賣方作出金钱或其它利益賠償,而賣方也冇做到該做事!反而多翻挑起言語上事端!
erik456 發表於 2013-9-1 19:11:20 來自手機 | 顯示全部樓層
erik456 發表於 2013-9-1 19:02
糸呀好合理!但今次的事糸個人品格行為,買賣雙方糸朋友关糸,買方只求賣方提供車資料方便買零件取代,過 ...

老闆上個月我買電變消左介紹隻更好比我可以嗎?當然可以!老闆上個月我買電變消左你賠翻隻更好比我?答你都有問題!
lgp 發表於 2013-9-1 19:29:50 | 顯示全部樓層
大佬,你不斷要求賣方作出金錢賠償,那講得通呢 ?
 樓主| 870110a 發表於 2013-9-1 19:32:38 | 顯示全部樓層
erik456 發表於 2013-9-1 19:02
糸呀好合理!但今次的事糸個人品格行為,買賣雙方糸朋友关糸,買方只求賣方提供車資料方便買零件取代,過 ...

你買左車8個月先黎叫我賠新零件比你。咩世界呀大佬
erik456 發表於 2013-9-1 19:44:07 來自手機 | 顯示全部樓層
請問我要求你賠那件零件有冇要求過歸還零件?請問過往言語行為上我對你有冇傷害過?
lgp 發表於 2013-9-1 20:00:25 | 顯示全部樓層
50 # 樓個位師兄又講得啱,賣買雙方當面點明,事後雙方才知有問題,又真係有埋說不通,樓主你當日有冇收到假錢,有嘅話................!
lgp 發表於 2013-9-1 20:04:38 | 顯示全部樓層
有冇傷害嘅野好難講,開個似讚實彈嘅post , 居心何在,路人皆見
erik456 發表於 2013-9-1 20:12:25 來自手機 | 顯示全部樓層
糸啦!樓主當日收左我張一千蚊人民幣睇清楚有冇徦先!路人甲你都睇得明!
lgp 發表於 2013-9-1 20:20:31 | 顯示全部樓層
路人甲咁睇咁講,7個月先黎投訴,時裝店都变左做茶餐廳啦。
唉! 你呢種2手買家,敬而遠之。
 樓主| 870110a 發表於 2013-9-1 20:28:53 | 顯示全部樓層
起初你開個post係話架車有問題,但己经過左8個月啦。之後又講唔出架車真係有咩野問題?再講講下又話我人格有問題。其實你知唔知你做緊咩架?