RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: mkjeo
收起左側

JV最近出現惡霸大佬

hkh1994 發表於 2013-10-15 17:42:56 來自手機 | 顯示全部樓層
paullau0114 發表於 2013-10-15 17:15
天水圍雜唔雜,我覺得唔會關一個人事LAW,邊個埸都有好人壞人,有高手新手。你咁講我覺得你侮辱緊响天水圍 ...

同意
但往往因為有害群之馬以致以偏概全
wongbunny 發表於 2013-10-15 20:50:59 | 顯示全部樓層
paullau0114 發表於 2013-10-15 17:15
天水圍雜唔雜,我覺得唔會關一個人事LAW,邊個埸都有好人壞人,有高手新手。你咁講我覺得你侮辱緊响天水圍 ...

同意..希望樓主你對事就唔好對人..一樣還一樣..你現在D說話好似話緊係天水圍玩緊d師兄..

樓主| mkjeo 發表於 2013-10-15 23:22:50 | 顯示全部樓層
wongbunny 發表於 2013-10-15 20:50
同意..希望樓主你對事就唔好對人..一樣還一樣..你現在D說話好似話緊係天水圍玩緊d師兄..

...

不過係有師兄pm我一些意見,我都去過一次天水圍玩船,,覺得天水圍公園好靚,又行去過車場,見過師兄好禮樣,同有小朋友玩套裝遙控車,不過個場真係好細,sorry天水圍各師兄
sam0724 發表於 2013-10-17 02:01:23 | 顯示全部樓層
Nicholas.C 發表於 2013-10-17 13:08:16 | 顯示全部樓層
mkjeo 發表於 2013-10-15 13:03
我唔識delete張相,入到編輯靜係delete到文字,相唔知去边到delete,昨天有個師兄pm我,叫我唔好delete張相 ...

CHING您好, 入到編輯時, 按下圖片, 你便可以刪除相片了, 如你上載圖片時的過程,
無論係邊個對邊個錯, 人家都道歉了, 況且道歉係一種勇敢的行為, 值得原諒的!!
如果唔係會給人一個印象, 就係現場面對問題時就唔敢出聲, 返到屋企安全時就係另一個世界欺凌別人的人, 只是一個懦夫的行為啊!!
我玩車也一段時間了, 可惜都係個長期新手, 玩車好渣, 也常去JV, 有時都會去下灣仔和天水圍,  
無論在那個場玩車, 無論係新手高手, 我都發現在抄車時, 其實不是很多人會講一聲SORRY~~
每次撞車時, 無論自己是對是錯, 我也會第一時間, 也是全場最大聲的數句, SORRY, 對唔住或唔好意思,
雖然一句SORRY代表唔到D咩, 也不能彌補被撞的CHING要整的那一百幾十蚊車, 但係禮多人不怪總是好的,
希望大家也會體會, 自己話自己面對何等惡人也敢於面對, 為何不敢說一聲對唔住呢??
對某一些新手, 以為自己係新手, 亂沖亂撞, 唔愛惜自己的車, 更不懂愛惜別人的車, 唔理解別人SET車的辛苦, 和要整車的經濟問題,
玩車應該也要知是有規矩的, 其實常常見呢種人係車場比人鬧, 自己個心都覺, 抵鬧!
另外一種就係, 認為自己係高手, 無論撞到人或比人撞到都認為係別人錯晒果D, 請自己檢討下自己也曾經當過新手的皆段,
咁勁, 就唔好同新手們爭拗, 他們是需要你的指點的, 你自己只係係玩RC呢個小領域上高一點咋,
並唔係D咩出類拔萃既人, 況且撞到人唔敢講一聲SORRY既人, 只係一個懦夫!!
總知自己有體諒別人既心, 就唔會有呢種情形出現啦!!

liu944 發表於 2013-10-17 23:03:38 | 顯示全部樓層
Nicholas.C 發表於 2013-10-17 13:08
CHING您好, 入到編輯時, 按下圖片, 你便可以刪除相片了, 如你上載圖片時的過程,
無論係邊個對邊個錯, 人 ...

同意CHING的說法包容吓他人
tofai 發表於 2013-10-19 21:46:22 來自手機 | 顯示全部樓層
Nicholas.C 發表於 2013-10-17 13:08
無論係邊個對邊個錯, 人 ...

小弟不才
你打咁大篇野想講乜?
neway_box 發表於 2013-10-20 04:57:38 來自手機 | 顯示全部樓層
佢地想講事主變左罪人 ,俾人擺相果個就變左受害者!!可能果幾個識受害者幫口啦!!!
tofai 發表於 2013-10-20 18:03:50 來自手機 | 顯示全部樓層
neway_box 發表於 2013-10-20 04:57
佢地想講事主變左罪人 ,俾人擺相果個就變左受害者!!可能果幾個識受害者幫口啦!!! ...

小弟就係唔明呢點!
講講下連邊個比人撞我都唔知道了
paullau0114 發表於 2013-10-20 19:52:23 | 顯示全部樓層
而家件事兩位事主基本上都已經無再回應,而亦有人已經對呢件事道左歉。我覺得大家唔好再挑起任何事端了。反正事主都無再追究,旁人又何必要咬住唔放呢?