RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: TOMY1988
打印 上一主題 下一主題
收起左側

RC船隻入手方法

鍵仔 發表於 2014-1-12 09:34:18 | 只看該作者
fy789 發表於 2014-1-12 06:02
僑寶係未廣華街尾轉右白色豪裝,商塲對面果間嘢?

你返香港都唔揾我  ...  

太子女比我嚇怕匿埋咗  ...  

喬頭幫客放血  ...    
鍵仔 發表於 2014-1-14 20:20:12 | 只看該作者

sunny  哥   今次真係有好嘢益你   快 快 快   ...   

生輝  有隻  1/48  孔雀級  手工好靚  好大隻   大約  50'' 吋長   

船之父 發表於 2014-1-14 20:36:31 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-1-14 20:20
sunny  哥   今次真係有好嘢益你   快 快 快   ...   

生輝  有隻  1/48  孔雀級  手工好靚   ...

我上星期見過是擺門口果隻
fy789 發表於 2014-1-19 03:16:27 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-1-12 09:34
你返香港都唔揾我  ...  

太子女比我嚇怕匿埋咗  ...  

我驚你攬住個1:1真人Abigaile 攬枕出泥旺角,同埋到時又點唱。
話時話,我有幸喺屯門池見到各大長老同師兄,好似呀Sunny警司咁,又同ar 大師一
同吃午飯同參觀設備先進嘅ar 船廠,算不枉此行喇!

太子女係未被你個猴琴樣嚇親,早知叫埋你一齊去講價喇,小咗太子女把口易講d喎。

鍵仔 發表於 2014-1-19 07:35:23 | 只看該作者
fy789 發表於 2014-1-19 03:16
我驚你攬住個1:1真人Abigaile 攬枕出泥旺角,同埋到時又點唱。
話時話,我有幸喺屯門池見到各大長老同 ...

你幾時再返  HK  ?   到時  pm  我   聚聚片刻      
siukeung1972 發表於 2014-1-19 20:00:49 來自手機 | 只看該作者
船之父 發表於 2014-1-14 20:36
我上星期見過是擺門口果隻

我吾敢去睇
船之父 發表於 2014-1-20 06:50:53 | 只看該作者

驚被生輝張剁你
鍵仔 發表於 2014-1-20 08:44:24 | 只看該作者
fy789 發表於 2014-1-19 03:16
話時話,我有幸喺屯門池見到各大長老同 ...

我想問    你地美國個邊上   遙控工房  快唔快  穩定嗎  ???   

同埋  有冇  鬼佬  睇我地工房  ???   

師兄  不防比老外分享下  ...  

fy789 發表於 2014-1-20 12:12:07 | 只看該作者

生暉張又係另一劏人王,舖內近門口天花板架上果隻Robbe Kormoran 套件要六千,
差唔多雙倍歐州價有找,我不懂怎還價!   
fy789 發表於 2014-1-20 14:47:10 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-1-20 08:44
我想問    你地美國個邊上   遙控工房  快唔快  穩定嗎  ???   

同埋  有冇  鬼佬  睇我地工房  ???   ...

本地白人有自己嘅論譠,www.rcgroups.com,我同幾位師兄例如港男兄都有post 嘢。

加拿大就有www.rccanada.ca ,不過加拿大鬼比較寸,前果輪煲緊條白鬼賣佢隻二手雞泡魚俾我,
少佢呀,講得好地地突然間音訊全無,人間蒸發。

因文化不同,話題不同,佢地對我地嘅船未必有興趣,相反方向亦係!
船之父 發表於 2014-1-20 15:19:16 | 只看該作者
fy789 發表於 2014-1-20 12:12
生暉張又係另一劏人王,舖內近門口天花板架上果隻Robbe Kormoran 套件要六千,
差唔多雙倍歐州價有找,我 ...

我唔会同佢買件,態度好差,又貴
138168 發表於 2014-1-20 16:49:11 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-1-20 08:44

同埋  有冇  鬼佬  睇我地工房  ???   ...

老外識中文的不多, 相信睇得明工房的鬼很有限
鍵仔 發表於 2014-1-20 16:53:46 | 只看該作者
138168 發表於 2014-1-20 16:49
老外識中文的不多, 相信睇得明工房的鬼很有限

都未必   ...  好似我咁   ...   鍾意德國佬 d  船  ...  唔識德文  ...  最多睇公仔   

黃蜂兄   你地澳洲   又可以分享下工房丫   等鬼佬見識下       
138168 發表於 2014-1-20 17:07:25 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-1-20 16:53
都未必   ...  好似我咁   ...   鍾意德國佬 d  船  ...  唔識德文  ...  最多睇公仔   

黃蜂兄   你地 ...

咁你快啲放番 "欣猪" 出番黎, 靓女加靓船啲鬼會格外留神, 到時你....健仔就會楊名四海啦
鍵仔 發表於 2014-1-20 17:11:59 | 只看該作者
138168 發表於 2014-1-20 17:07
咁你快啲放番 "欣猪" 出番黎, 靓女加靓船啲鬼會格外留神, 到時你....健仔就會楊名四海啦 ...

加乜都冇用  ...  工房要註冊後先睇到相片  ...  

你可以比 d  袋鼠仔  睇下  丫嘛  ...    

138168 發表於 2014-1-20 17:43:06 | 只看該作者

佢哋睇緊 玩船

鍵仔 發表於 2014-1-20 17:50:28 | 只看該作者

嘩  ...  聲控水鴨  ...  你真係  ...   羡殺傍人   ...   幸福滿瀉     
Barry28 發表於 2014-1-20 17:59:31 來自手機 | 只看該作者
好一句聲控水鸭!
138168 發表於 2014-1-20 18:16:32 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-1-20 17:50
嘩  ...  聲控水鴨  ...  你真係  ...   羡殺傍人   ...   幸福滿瀉

嗰隻係黑天鵝.......

何止係声控, 仲有礼物收 (等餵麵包)
fy789 發表於 2014-1-21 02:39:16 | 只看該作者

Cops/Park Rangers !!!!  

"Mr. Wasp , you are under arrest for possession of models-of-mass-details, and all your boats will be confisticated as how can they be more realistic
than we Aussie model boats. These boats will be kept in a safe place and
maintained in running condition by fy789.
.
In addition, you will be banned from all Aussie ponds for the
rest of your life without parole !"