RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: joe2004
打印 上一主題 下一主題
收起左側

玩火高手回歸油車界

bigheman 發表於 2013-11-21 00:06:23 | 只看該作者
事主, 我現在正式向你say sorry.  我啲物件嘅燒毀,帶到你好大嘅壓力, 令到你好難受。 對唔住, 如果我請你食飯可以令到你舒服啲, 請pm 我。 謝謝, 再次說對不起。
大朋友 發表於 2013-11-21 00:08:51 | 只看該作者
bigheman 發表於 2013-11-20 23:47
未解決喺形容件事嘅狀態, 點解未解決,喺因為事主無向受影響人事交代過事發過程。唔複雜。
...

苦主,明眼人都睇到,除咗你間房,其他被燒咗幾間房,一係同佢係隊友,一係就係屎幫沙車手, 所以點可能會有真答案。所以香港要有ICAC
arto6 發表於 2013-11-21 00:12:40 | 只看該作者
philip , 我現在正式向你say sorry.  我啲物件燒毀晒,這樣帶到你好大嘅壓力去砌快D架車去比賽, 令到你好難受。因此對唔住, 如果我請你食飯可以令到你舒服啲, 請pm 我。 謝謝, 再次說對不起。
justinwan 發表於 2013-11-21 00:24:52 | 只看該作者
大家真係吾好吳會, 我吾係想幫某一個, 都吾係試圖左檔右檔...我同事主係的確相識但吾係話好熟.
宜家吾係死人/有人受傷...陪常又無咩可能.咁係咪要諗下日後既野...我真係吾認為事件發生過情有幾重要.
事發時睇住佢燒, 我都好心痛.
我相信要一個令所有人滿意交代,係無可能..任何差机, 電, 電器, 呔水, 易燃品都有可能出意外, 除非你吾玩..
吾通佢吾交代我停手吾玩車咩
車場有22隻柜, 有18隻柜既人仲玩緊車.當然我一個都吾想少.我最希望19-22 號一個都無少..

.但今日開始每個人提高安全, 防火意識先係重點.每隻柜大家夾$ 買多隻滅火筒已經好大幫助.
做好防火先係防止同類事件發生最有效方法.咩導至起火都係一樣

真正苦主係小洪, 叔.都無話要人交代...仲要做, 由朝做到晚, 為左盡快整返好比大家玩, 呀叔幾十歲仲要爬上爬落,全部heavy duty , 一部冷氣幾重, 張車床有几危險........
如果有人覺得我講錯, 我比你兜口兜面指住來{banned}
bigheman 發表於 2013-11-21 00:42:36 | 只看該作者
我都喺見到呀叔,小洪咁樣辛苦法,就更加唔希望好似無嘢咁。
bigheman 發表於 2013-11-21 00:46:20 來自手機 | 只看該作者
唔喺要什麼滿意交代, 喺想知道事發經過。 架車唔好跑都想知點解啦, 就喺咁簡單。
arto6 發表於 2013-11-21 00:46:22 | 只看該作者
justinwan 發表於 2013-11-21 00:24
大家真係吾好吳會, 我吾係想幫某一個, 都吾係試圖左檔右檔...我同事主係的確相識但吾係話好熟.
宜家吾係死 ...

唔好拉小洪呀叔落水,你唔可以話CY都無叫菲律賓道歉,就等於死者家屬唔應該要求菲律賓道歉,philip  佢要一人做事一人當,這是責任嘅問題。 你嘅係乜野道得觀我真係無可能認同。
bigheman 發表於 2013-11-21 00:49:59 來自手機 | 只看該作者
btw,  我唔喺追求任何陪償。 比我都唔會要。
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 01:06:31 | 只看該作者
justinwan 發表於 2013-11-21 00:24
宜家吾係死 ...

其實你同佢有曰本之旅,梗加要同佢講解正確嘅禮貌同正確態度,一人做事一人當,講幾句誠懇說話,無為同佢擋。邊度愈麻煩,引來大孖沙唔士邦沙仲大單,得不償失,場主佢地兩個真係多謝你
justinwan 發表於 2013-11-21 01:11:19 | 只看該作者
同佢有曰本之旅???? 我???
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 01:18:10 | 只看該作者
bigheman 發表於 2013-11-21 00:42
我都喺見到呀叔,小洪咁樣辛苦法,就更加唔希望好似無嘢咁。

真正苦主係小洪, 叔.都無話要人交代...仲要做, 由朝做到晚, 為左盡快整返好比大家玩, 呀叔幾十歲仲要爬上爬落,全部heavy duty , 一部冷氣幾重, 張車床有几危險........

我地都認同x2
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 01:20:49 | 只看該作者
日本1\8世界賽你冇去?
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 01:23:01 | 只看該作者
24小時突破1700點擊
justinwan 發表於 2013-11-21 01:24:02 | 只看該作者
我有去, 但"佢" 無wo...定我一直以為你講緊第二個? 我搞錯左???
beebone(real) 發表於 2013-11-21 01:32:12 | 只看該作者
大渣冷靜d..................
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 01:33:25 | 只看該作者
你仲未瞓?
beebone(real) 發表於 2013-11-21 01:36:06 | 只看該作者

準備熄機
justinwan 發表於 2013-11-21 01:50:13 | 只看該作者
我重申, 我吾係幫某一個, 都無為同佢擋..我只係講我睇法...
我注意力係繼續玩車....不等於當無件事...
意外無人想, 如果大家放吾底可以繼續做你想做的事....我相信總有一日, 大家同當事人一定會係車場碰頭.有咩面對面解決
我個心就只係一個車友都不能少.
arto6 發表於 2013-11-21 07:57:20 | 只看該作者
justinwan 發表於 2013-11-21 01:50
我重申, 我吾係幫某一個, 都無為同佢擋..我只係講我睇法...
我注意力係繼續玩車....不等於當無件事...
意外 ...

你唔係保住佢,咁姐係你認同咗以下事件作自然定律-行街意外地碰撞到別人,原來係無需要講對唔住。

-在條track 上意外碰撞到別人,原來係無需講對唔住。
唔怪得你會認同philip 在這件事中係無需向事主交代及道歉,可拍拍蘿油當乜事都無報名比賽。

bigheman 發表於 2013-11-21 08:04:59 來自手機 | 只看該作者
早晨! 事件本身喺過去式,但喺唔等於處理好。不如今次就算,等下次真喺有人有事先再問點解喇。 (我唔希望再有下次,但喺意外,就喺意料之外).