RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2814|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

MR02 RTR Made in China 同 Made in Japan 有冇分別

hyhy 發表於 2006-12-30 23:52:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
MR02 RTR Made in China 同 Made in Japan 有冇分別
MR15(i) 又同MR02有乜分別?
Colin 發表於 2006-12-31 01:14:22 | 只看該作者
聽講d 焊接位日本出既會比中國好d
015同02 既分別係個車架設計,同埋個重心既唔同
 樓主| hyhy 發表於 2006-12-31 01:23:07 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2006-12-31 01:14 發表
聽講d 焊接位日本出既會比中國好d
015同02 既分別係個車洎p,同埋個重心既唔同

Colin 兄,
咁我想知新車MR02 呢家話已加FET, 咁係咪即係已怏o左? 如改用其他摩打得唔得?四驅車果D?

同AWD比, 邊樣 勁D, 同呢家邊隻多人玩?
Colin 發表於 2006-12-31 01:30:13 | 只看該作者
原帖由 hyhy 於 2006-12-31 01:23 發表

Colin 兄,
咁我想知新車MR02 呢家話已加FET, 咁係咪即係已怏o左? 如改用其他摩打得唔得?四驅車果D?

同AWD比, 邊樣 勁D, 同呢家邊隻多人玩?

其實我都一知半解幫你唔到ga

其實加Fet 個意思,係部車個加速度快左,而唔係個極速高左
02 同 AWD 比,02 個設計比起AWD 簡潔好多,要setting 既野非常之少,香港兩個車場入面d 野一人玩一樣,我都唔知邊隻多人玩
 樓主| hyhy 發表於 2006-12-31 14:42:52 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2006-12-31 01:30 發表

其實我都一知半解幫你唔到ga

其實加Fet 個意思,係部車個加速度快左,而唔係個極速高左
02 同 AWD 比,02 個設計比起AWD 簡潔好多,要setting 既野非常之少,香港兩個車場入面d 野一人玩一樣,我都唔知邊 ...

多謝 Colin 兄的回答.
咁我想問o下 差電 同 差機 有冇話邊隻牌子, 型號 arm mini-z 用?
仲有你所講o既車場點收費? 地址?

不好意思, 好像有太多問題想知
Colin 發表於 2006-12-31 15:30:46 | 只看該作者
地址o個d 我就無係到,因為我岩岩format 左部機,你睇番d 舊post 都會見到ga la
差電差機我就係用GP 既充電寶,around 45min 差好d AAA電
平既話你可以選擇下友來,貴既當然係sanyo o個d 好啦,Intellect 我用過都唔錯
電依d 我真係唔熟可能會老點左你
但係你買多一部AAA 既放電機,放完之後差,舊電會好用好多,
個放電機KWS 有得賣ga la,平既大約60,你買靚有牌子就百幾蚊
jasonbb 發表於 2006-12-31 15:57:02 | 只看該作者
車場資料:
MMS:旺角, 廣東道 1123 號, 福安工廠大廈 4樓b(豪華戲院旁)
    4/F Flat B, Fok On Factory Building, 1123 Canton Road, Monkok
    (next to the Dynasty Cinema)
電話:26259089
CT:九龍塘尾道 66-68 號褔強工業大廈 A 座 1408 室
電話: 27838084
(太子站 C2 出口, 雅蘭街李寶椿健康院斜對面, 步行約五、六分鐘)
(巴士、小巴在京港酒店附近落車, 步行約三至五分鐘)
網址:
http://www.hk-minirc.org/
http://rcmms.com.hk/modules/news/
jasonbb 發表於 2006-12-31 15:57:47 | 只看該作者
電用友來啦.....又平又爆~
 樓主| hyhy 發表於 2006-12-31 16:37:54 | 只看該作者
sanyo, Intellect, 友來 D 電邊度有得賣? 邊度平?
Colin 發表於 2006-12-31 16:43:16 | 只看該作者
sanyo 唔太提議你買,因為真係貴,除非你超有錢既jei,另外兩隻我都唔知邊到賣....
 樓主| hyhy 發表於 2006-12-31 16:56:56 | 只看該作者
咁 GP 幾錢到, Sanyo 又幾錢? Intellect, 友來呢?
jasonbb 發表於 2006-12-31 16:58:10 | 只看該作者
友來電"好景模型"有得賣......大約$2x~3x-->4粒~
sanyo太貴......百幾蚊4粒
jasonbb 發表於 2006-12-31 17:06:58 | 只看該作者
差機方面如果你想差得快d可以揀uniross果部或者gp既v800c都可以係15mins差滿4粒~
如果唔需要咁快可以揀colin兄講果部gp既充電寶~
Colin 發表於 2006-12-31 17:27:56 | 只看該作者
原帖由 jasonbb 於 2006-12-31 16:58 發表
友來電"好景模型"有得賣......大約$2x~3x-->4粒~
sanyo太貴......百幾蚊4粒

友來係ct 好似有得賣ga
jasonbb 發表於 2006-12-31 17:30:06 | 只看該作者
唔多見.....可能我掛住玩車...
 樓主| hyhy 發表於 2006-12-31 17:43:05 | 只看該作者
難得有咁多高人

我想知道我架02一快就轉唔到彎/細彎, 而家入後波仲有時得有時唔得 正唔正常? 有冇得 tune?
原裝控後面既 (!板機位後)a position 同 b position 有乜用?
Colin 發表於 2006-12-31 17:55:47 | 只看該作者
你係京商原裝控?
a position:我自己試過就係有break 有向後行
b position:又係我自己試過係有break 無向後行

我唔知你用咩tire, 同埋有無改珠差啦,我亂估就認你係一係後面既tire 咬過前面既tire 所以就一快就轉唔到彎/細彎(即係推頭),又或者你換左珠差,而個珠差太緊
Colin 發表於 2006-12-31 17:56:44 | 只看該作者
入後波仲有時得有時唔得 正唔正常

你比後波第一下應該會係break,再落第二下先比油向後,你試一試先啦
terencelyl7411 發表於 2006-12-31 18:02:14 | 只看該作者
喂 Coin , GT2 牙 !!!!!
Colin 發表於 2006-12-31 18:05:30 | 只看該作者
原帖由 terencelyl7411 於 2006-12-31 18:02 發表
喂 Coin , GT2 牙 !!!!!

我未搵出黎wor 你開個價,依隻老翻想幾錢