RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: hknewton
收起左側

ob1-RC 對產品被惡意抄襲的嚴正聲明 (有圖有真相)

樓主| hknewton 發表於 2014-10-21 01:13:44 | 顯示全部樓層
GK771 發表於 2013-12-8 22:02
支持正辦,前後我已買了二部,好好用

謝謝支持

登錄/註冊後可看大圖

wywyw 發表於 2014-10-24 21:43:23 來自手機 | 顯示全部樓層
唔好意思,ob1-RC 有咩用?
 樓主| hknewton 發表於 2014-10-25 01:23:49 | 顯示全部樓層
wywyw 發表於 2014-10-24 21:43
唔好意思,ob1-RC 有咩用?

唔好意思, 唔明你的問題

或者我咁答你:
ob1-RC 係個RC品牌, 如果你對我地產品不感興趣
咁ob1-RC對你來講就係無用啦

ansonlo 發表於 2014-10-25 01:52:44 | 顯示全部樓層
我想問,如果我自己用MCU 去做一個出來, 有同樣的功能(控制LED燈), 算是老翻嗎?
wywyw 發表於 2014-10-25 11:58:11 | 顯示全部樓層
hknewton 發表於 2014-10-25 01:23
唔好意思, 唔明你的問題

或者我咁答你:

對不起,本人新手一名,只想問清楚貴公司產品長情,無意得罪,或者我咁問,我用緊MFC01,可唔可以加埋貴公司產品一起用,有心想試的.
 樓主| hknewton 發表於 2014-10-26 01:34:34 | 顯示全部樓層
oops ... "有咩用"係咁意思

用緊MFC01,可以考慮:
http://www.rc-evo.com/xbbs/forum ... 91&fromuid=1647
 樓主| hknewton 發表於 2014-10-26 01:40:23 | 顯示全部樓層
ansonlo 發表於 2014-10-25 01:52
我想問,如果我自己用MCU 去做一個出來, 有同樣的功能(控制LED燈), 算是老翻嗎? ...

你問我的話我會答你 >> 唔算

用自己MCU控制LED燈, 自由市場誰都可以做
現在我的case係, Software and hardware (電子+外形+功能) 都跟足我們
但佢用自己品牌, 我都只叫它"惡意抄襲", 未算"老翻"

ansonlo 發表於 2014-10-26 11:52:24 | 顯示全部樓層
講真佢真係抄到一樣, 大陸野多數會用抄, 不過你放心啦, 香港人知道咩先係好野, 平野大陸抄襲貨, 係平, 不過用用下壞到用到D用唔到D, 又要再裝過套燈, 煩到自己姐
wywyw 發表於 2014-10-26 17:11:42 | 顯示全部樓層
hknewton 發表於 2014-10-26 01:34
oops ... "有咩用"係咁意思

用緊MFC01,可以考慮:

thx a lot ,原來係用係無線貨櫃尾燈,等我下次買架拖頭+貨櫃先用到,因本人果架係BENZ 1850L.
zenyu 發表於 2014-11-7 03:05:45 來自手機 | 顯示全部樓層
死到撐你呀!bill師兄
 樓主| hknewton 發表於 2015-4-10 03:58:05 | 顯示全部樓層
ansonlo 發表於 2014-10-26 11:52
講真佢真係抄到一樣, 大陸野多數會用抄, 不過你放心啦, 香港人知道咩先係好野, 平野大陸抄襲貨, 係平, 不過 ...

謝謝支持

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

性情中人 發表於 2015-4-11 22:41:21 | 顯示全部樓層
支持ob1-RC!!!!
不過真係正野先有人抄, 所以可以諗得正面D
我只係驚有人買錯老翻人既益左無良商人, 又可能會壞晒錢