RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 21130|回復: 74
收起左側

LC racing 1/14 車仔得唔得?

cyt2011 發表於 2013-12-29 23:31:13 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有冇師兄玩架LC racing 架1|14 ,有乜意見?
965 發表於 2013-12-30 01:38:56 | 顯示全部樓層
得!
ckcgary 發表於 2013-12-30 02:59:13 | 顯示全部樓層
特價只賣剩平跑
Dinballian 發表於 2013-12-30 10:11:09 | 顯示全部樓層
聖誕優惠只餘下 RALLY... $610, 最後今天

https://www.facebook.com/rcmart.shop?fref=ts
deviljones 發表於 2013-12-30 10:27:07 | 顯示全部樓層

師兄~

我覺得呢架點呀, 我剛剛先入咗部Derset Truck .....就咁望落基本上同LOSI 部 1/14 無分別~但價錢就平好多.......用埋 3S LIPO ......夠哂飛

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

ckcgary 發表於 2013-12-30 12:07:06 | 顯示全部樓層
師兄,呢部都係 1:14?咩價錢?
DLAM 發表於 2013-12-30 12:09:00 | 顯示全部樓層
師兄, 你係邊度買? Rcmart 唔見有呢款 Desert Truck? How much?

我入咗部1/14 Buggy ,想Upgrade 無刷.....但係.............
deviljones 發表於 2013-12-30 12:14:12 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2013-12-30 12:07
師兄,呢部都係 1:14?咩價錢?

HKD 15XX~
deviljones 發表於 2013-12-30 12:19:24 | 顯示全部樓層
DLAM 發表於 2013-12-30 12:09
師兄, 你係邊度買? Rcmart 唔見有呢款 Desert Truck? How much?

我入咗部1/14 Buggy ,想Upgrade 無刷.... ...

係街巿旁邊果間友X...約 15XX~(佢比rc mart貴, 但呢個款係剛剛出,可能rc mart 未返貨掛) , 我都只係換咗EZRUN 35A 個電變~摩打就用返原廠~用3S LIPO ~ 我覺得就夠哂跑
ckcgary 發表於 2013-12-30 13:28:13 | 顯示全部樓層
deviljones 發表於 2013-12-30 12:19
係街巿旁邊果間友X...約 15XX~(佢比rc mart貴, 但呢個款係剛剛出,可能rc mart 未返貨掛) , 我都只係換咗E ...

1:14 嚟講都唔平喎,一部買到兩部半 LC Racing...
反正如果諗住轉無刷電變,LC Racing 一樣可以用 3S Li-Po 電...不過細車谷到咁快好易反車...
外國買 LC Racing 本身都跟無刷電變同摩打,速度已經唔錯...
deviljones 發表於 2013-12-30 14:13:32 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2013-12-30 13:28
1:14 嚟講都唔平喎,一部買到兩部半 LC Racing...
反正如果諗住轉無刷電變,LC Racing 一樣可 ...

算唔算l貴就見人見志~~呢個價同rc mart 做特價比就梗係貴, 但正價黎計佢又比LOSI 8ight mini 平...未特價之前架rally 都要差唔多千一....香港買都係係全套無刷即玩~~
ckcgary 發表於 2013-12-30 14:48:20 | 顯示全部樓層
加埋改電變,會唔會玩架 1:10 3Racing Cactus 2WD 抵啲?(當然以特價套裝計) 啲電又可以 share 唔使買過...
越野車 4WD 同 2WD 玩起上嚟有幾大分別呢?
deviljones 發表於 2013-12-30 15:13:27 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2013-12-30 14:48
加埋改電變,會唔會玩架 1:10 3Racing Cactus 2WD 抵啲?(當然以特價套裝計) 啲電又可以 share 唔使買過. ...

咁其實套裝計就梗係RC MART 抵啦~只係我個人唔鐘人RALLY 個款~電變同電我本身都有先改落去...個本身果個都係35a 可以行3s lipo , 咁致於1/10 定 1/14 就好睇妳自己喇~我只係貪佢可以放入背囊去度邊玩度邊.....咁2wd 同 4wd有咩分別~我無玩過2wd 車, 所以我唔知啊
ckcgary 發表於 2013-12-30 15:39:52 | 顯示全部樓層
deviljones 發表於 2013-12-30 15:13
咁其實套裝計就梗係RC MART 抵啦~只係我個人唔鐘人RALLY 個款~電變同電我本身都有先改落去...個本身果個 ...

唔該晒師兄,我都係比佢細細粒吸引咗...個樣你嗰部係吸引啲...
不過暫時未必入手,一來特價賣晒,二來又要買過啲電仔(長電入唔到吧?),都係停一停,諗一諗先...
deviljones 發表於 2013-12-30 15:41:52 | 顯示全部樓層

師兄唔洗客氣~大家研究下麻~最緊要買到自己鐘意既......
 樓主| cyt2011 發表於 2013-12-31 09:31:16 | 顯示全部樓層
琴日都走去左友x睇, 全套-無刷由 $13xx ~ 15xx, 有5款選擇, 多左 Desert Truck同 大腳Truck
買RCmart再改都要過千, 其實都可以諗諗.
ckcgary 發表於 2013-12-31 11:01:11 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2013-12-31 09:31
琴日都走去左友x睇, 全套-無刷由 $13xx ~ 15xx, 有5款選擇, 多左 Desert Truck同 大腳Truck
買RCmart再改都 ...

咁要睇下用料,零件 support,RC 媽無特特價,有刷賣 $772,轉無刷平少少,如果唔介意比多少少,咁就揀樣就好了...
DLAM 發表於 2013-12-31 11:10:37 | 顯示全部樓層
有冇師兄知邊套無刷合裝 LC Racing 1/14?? 我搵知到
ckcgary 發表於 2013-12-31 12:05:35 | 顯示全部樓層
DLAM 發表於 2013-12-31 11:10
有冇師兄知邊套無刷合裝 LC Racing 1/14?? 我搵知到

買 1:16 用,姣型有套裝...摩打途保大把,一百蚊左右人仔一個...
樓上 deviljones 師兄可以話你知邊度有 35A 電變...
ckcgary 發表於 2013-12-31 12:08:35 | 顯示全部樓層
我唔知出面咩價錢,見到呢度都有:
http://hk.f1.page.auctions.yahoo ... el&actsrch=srp3