RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 鴨比
收起左側

極x有個老闆真係當d客瘟神咁

ckcgary 發表於 2014-3-4 22:57:56 | 顯示全部樓層
hkh1994 發表於 2014-3-4 21:52
富二代?我都想呀 唔洗做呀
不過有得玩車都好好啦!

哈......師兄,放心,我係講緊樓上 B 君師兄......
ericwu 發表於 2014-3-4 23:22:55 | 顯示全部樓層
你個名好似係怪獸名?街霸隻綠色怪獸?
ThomasZ 發表於 2014-3-5 03:00:42 | 顯示全部樓層
我好欣賞ANDY的風格, 香港實在太多人欠吊的
大源佬 發表於 2014-3-7 00:24:42 | 顯示全部樓層
blanka-hui 發表於 2014-2-23 19:30
鴻星,1/f , 極速,三間一樣臭格 ,有睇的店主請好好改善吧 !

鴻星我真係完全冇興趣入去,怪怪地咁D人
大源佬 發表於 2014-3-7 00:29:40 | 顯示全部樓層
A L 佢不嬲都係咁架啦,我唔敢講佢D野好平.但就唔會點X人既,可能我都唔似善男信女掛,咁耐以黎佢都好客氣.不過咁.,佢係有D少爺仔皮氣.
sykwok 發表於 2014-3-7 02:39:17 | 顯示全部樓層
blanka-hui 發表於 2014-2-23 20:01
總之我使錢,我就係大爺,家家有求,你冇理由請個賓妹惡過你,佢訓床你訓地,就係咁解。 ...

去買嘢,放底錢,拎貨走,等價交換啫下嘛?
唔好講到自己蝕底晒咁.
做人嘅嘢,你點對人,人點對你,
如果有日你做得成老闆,
打你工啲人就pok kai喇.
收咗你人工,
男嘅要奶鞋底,
女嘅奶弟二度都似.
賓妹前賓妹後,
大概知你係邊種人啦
大爺喎

georgej 發表於 2014-3-7 08:29:16 來自手機 | 顯示全部樓層
blanka-hui 發表於 2014-2-23 20:17
總之我入黎就係老細,吾該你地D店舖請定個人開門,吾好理我睇定買,這才是服務性行業的正確態度。 ...

咁你洗得起幾錢呢,建議你開翻一間做褔我地一班發燒友。開舖做生意係服務性行業?咁你開舖做生意既開24小時,還要總有一間係我地左近喎。
Allan007 發表於 2014-3-7 16:54:49 | 顯示全部樓層
亂認大爺後果真嚴重
ericwu 發表於 2014-3-7 23:10:43 | 顯示全部樓層
andy 好人呀。我記得有次我走去買野點知冇貨佢又好忙  我去問佢野佢都冇時間理我
第二日我再去一入門口andy就同我講唔好意思 因為昨日太忙理唔到我
還有我每次有整車問題佢都會幫我解答 所以我覺得佢好好人
B先生係唔係一入去就唔尊重人呀 有錢唔係大哂  
我覺得你可能一入門就好似個土豪咁不可一世所以先會咁
hotelnissan 發表於 2014-3-7 23:41:55 | 顯示全部樓層
鴻星臭格 , 吃 X 啦. 極速 OK..
ckcgary 發表於 2014-3-7 23:49:09 | 顯示全部樓層
hotelnissan 發表於 2014-3-7 23:41
鴻星臭格 , 吃 X 啦. 極速 OK..

Red Star 就算無幫襯服務都好好喎.....
beebone(real) 發表於 2014-3-9 01:26:07 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2014-1-9 15:06
呢間又話黑店,果間又話老闆串,成日都咒人几時執…唔怪之得廣華街啲鋪越執越少…遲啲大家上網買啦 ...

有O野咪消委會投訴囉, 間間都話有問題, 係咪咁多問題我唔知, 但消費者係咪有問題唔識問呢?
gacktgackt 發表於 2014-3-9 01:32:18 | 顯示全部樓層
都係果句,岩米買攞,加陣人地用支槍指住你咩
hanswong 發表於 2014-3-9 09:56:50 | 顯示全部樓層
我三間都有經常買野, 佢地三間各有特色. 而且人人各自性格唔同, 所以佢地俾到其他人既感覺都唔一樣.

食粥: Andy個人係串, 但我覺得佢係有料串, 而且佢個人其實無咩野, 一定唔係黑心個隻.
紅星: 佢地兩個人都幾搞笑. 開頭以為佢地D野貴, 原來唔係.
1/F: 正如有人話佢係有D少爺皮氣, 個人覺得都係. 但都係好人一個, 為興趣做生意, 又唔係欠左你既. 我去幫襯佢因為好多人話佢平, 的確係平, 但唔係絕對地全部都平.

你有時用同一個問題去問佢地三間會有唔同答案, 因為佢地係有各自個人睇法, 睇你想buy邊個人個套而已. 當然係一D common既knowledge上佢地都會俾差不多一樣的答案.
其實kws各間有各間既特色同定價既特點, 你行多左就會知. 佢地各自有佢地生存之道同Business Strategy.

greenplace 發表於 2014-3-11 22:26:22 | 顯示全部樓層
極速唯一只係平人地小小, 其他無一可取, 不知所為 !!
neway_box 發表於 2014-3-12 00:07:47 來自手機 | 顯示全部樓層
串都還好,無價錢果d我直情唔會幫襯!!果d鋪鬼鬼地!!
ckcgary 發表於 2014-3-12 00:18:34 | 顯示全部樓層
neway_box 發表於 2014-3-12 00:07
串都還好,無價錢果d我直情唔會幫襯!!果d鋪鬼鬼地!!

有啲出名"賤"嘅,唔同人問海鮮價,同一個人問唔同衣著都唔同價(第一日真係問價,第二日諗住問下詳細內容準備比錢買,點知佢"好好服務"咁"自動"又報多次個"貴價",即時打消買嘅諗頭,呢啲咪鬼囉........
hotelnissan 發表於 2014-3-12 00:45:34 來自手機 | 顯示全部樓層
哦系咪果間有個泉字店?取鞋音
hotelnissan 發表於 2014-3-12 00:47:52 來自手機 | 顯示全部樓層
其實kws D店咁麻煩-,不如去rc 妈或者去冬菇買?特别品除外
neway_box 發表於 2014-3-12 01:03:31 來自手機 | 顯示全部樓層
健全我好小入去間野又亂!!講真而家仲有d鋪要開口問先知價錢!!