RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2102|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新手發問] Phantom 2 vision, 想轉用H3-2D Gimbal + Gopro 3

zombi99 發表於 2014-3-26 00:41:07 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手發問:

買了Phantom 2 vision, 想轉用H3-2D Gimbal + Gopro 3, 唔知係有無可能?難唔難?

如過轉到的話,Vision個Cam平平地放二手會唔會有人要?

謝謝!
raytang 發表於 2014-3-26 02:51:54 | 只看該作者
有可能
Phantom 2 有得賣 機加控 無CAM
 樓主| zombi99 發表於 2014-3-26 03:03:13 | 只看該作者
raytang 發表於 2014-3-26 02:51
有可能
Phantom 2 有得賣 機加控 無CAM

師兄,即係連部四軸機都要放棄?

可唔可以保留部機,只係換了下面Cam嗰Part?
ken.8298 發表於 2014-3-26 04:19:21 | 只看該作者
買了Phantom 2 vision, 想轉用H3-2D Gimbal + Gopro 3, 唔知係有無可能?難唔難?
唔難.上youtube大把片教你
 樓主| zombi99 發表於 2014-3-26 04:34:52 | 只看該作者
ken.8298 發表於 2014-3-26 04:19
唔難.上youtube大把片教 ...

正!有可能就掂吶!唔該晒師兄!
siuwai999999 發表於 2014-3-26 09:51:40 來自手機 | 只看該作者

ching 如果想轉你要下載tools 張飛控由vision 轉h32d, 因府仰制會冇反應!轉一定轉到因vision 就是phantom 2 主機板,晤改就不能控制雲台令外圖傳就用反2.4g 及加反iosd mini ok,駁線同phantom 2 一樣!但晤包保轉反vision 時所有知訊是否出得齊小心
 樓主| zombi99 發表於 2014-3-26 19:06:40 | 只看該作者
多謝各位師兄,諗諗下如果改得成,但Vision部Cam又未必人要,會好浪費。
不如乾脆平平地成部Vision放咗去,再入過一Set Phantom 2 + H3-2D (or H3-3D) Gimbal, 都未常不可!
LAWRY 發表於 2014-3-26 19:12:54 | 只看該作者
咁樣好似重晒錢 wo
siuwai999999 發表於 2014-3-26 19:27:38 來自手機 | 只看該作者

• ching 出就等新版phantom 2 +h3~3d 约5499人仔 h3-3d $2499 人仔
 樓主| zombi99 發表於 2014-3-26 21:26:03 | 只看該作者
siuwai999999 發表於 2014-3-26 19:27
ching 出就等新版phantom 2 +h3~3d 约5999人仔

正有此意,如果部Vision放到5千零,4月一出即卜