RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 川岛船长
打印 上一主題 下一主題
收起左側

求问拖船购买地址!

hkboy1668 發表於 2014-7-4 10:56:56 | 只看該作者
siukeung1972 發表於 2014-7-4 10:13
有可靠消息指要20K!

兩皮野都okay窩. 睇落都幾靚仔.
fy789 發表於 2014-7-4 11:58:44 | 只看該作者

我估計 一百萬港元!   

Is 生暉張's 1/50  AZIZ same as Model Slipway's?

登錄/註冊後可看大圖

鍵仔 發表於 2014-7-4 12:34:09 | 只看該作者
fy789 發表於 2014-7-4 11:58
我估計 一百萬港元!   

Is 生暉張's 1/50  AZIZ same as Model Slipway's?

Abigaile  -  fy789   

我今晚準備   $$$     ...      
 樓主| 川岛船长 發表於 2014-7-4 12:44:38 | 只看該作者
咁贵,好过去抢啊!俾5K我帮你做好过了!
fy789 發表於 2014-7-4 14:51:54 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-7-4 12:34

我今晚準備   $$$     ...

幾皮嘢對你鍵爺泥講,濕濕碎喇!

不過唔好做咗生暉牌水魚啊!

買咗後,記住映多d相post上泥。最好有埋ah Kitty妹著三點式攞住隻艇,好似外國d雜誌封面咁。

xxjoe2002 發表於 2014-7-4 17:33:36 | 只看該作者
我在精藝買,開$2800,成交$2700,都好貴呀!
鍵仔 發表於 2014-7-4 17:49:52 | 只看該作者
fy789 發表於 2014-7-4 14:51
幾皮嘢對你鍵爺泥講,濕濕碎喇!

不過唔好做咗生暉牌水魚啊!

你今晚等等我   等等我   
Benlikong 發表於 2014-7-4 18:24:44 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-7-4 17:49

你今晚等等我   等等我

鍵哥仔,,,你今晚真係去買果隻拖船返呢.....?
鍵仔 發表於 2014-7-4 21:23:31 | 只看該作者
Benlikong 發表於 2014-7-4 18:24
鍵哥仔,,,你今晚真係去買果隻拖船返呢.....?

我張提款卡比機食咗   ...   
Benlikong 發表於 2014-7-4 22:18:43 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-7-4 21:23

鍵哥仔,,唔係咁黑仔吓吖,,咁有冇去倾下 下定金定果拖船呢?
fy789 發表於 2014-7-5 12:15:56 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-7-4 21:23

Abigaile-鍵仔:

如果我喺香港就好喇,可以做大耳窿做你財仔,九出十三歸,大四分息,續日起釘.......  
再唔係冇錢還就鈎走你果兩隻太古大拖用泥填數。哈哈。

fy789 發表於 2014-7-5 12:18:56 | 只看該作者
xxjoe2002 發表於 2014-7-4 17:33
我在精藝買,開$2800,成交$2700,都好貴呀!

Wow, Sam sold you a Southampton for $2700 ??That's too much, especially for his "good" service.

Does it include 2.4GHz TX/RX, lights, smoke unit, sound unit ........?
If not, you are a fat "water fish" for Sam.

鍵仔 發表於 2014-7-5 21:20:48 | 只看該作者
fy789 發表於 2014-7-5 12:15

如果我喺香港就好喇,可以做大耳窿做你財仔,九出十三歸,大四分息,續日起釘.......  : ...

隻艇特寫   ...   

留意  三角形標誌  蝕刻片   內三角的  3  粒蝕刻片釘   原本用來  屈曲後  "  種入  "  白色煙囱  表面   

以作固定三角麥    增加立體感     可惜   只求其   事旦   制作   算了   ...     其如   ...   唔想講   ...  

Benlikong 發表於 2014-7-6 23:33:38 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-7-5 21:20
隻艇特寫   ...   

留意  三角形標誌  蝕刻片   內三角的  3  粒蝕刻片釘   原本用來  屈曲後  "  種入   ...

鍵哥仔,,呢隻拖船正到晕,你買咗未?
siukeung1972 發表於 2014-7-7 01:12:07 來自手機 | 只看該作者

如真船啲車呔就咁用繩包住呢綁住,實笑死人!同埋就咁綁住攔河上有點兒戲,等住燒焊佬呢燒攔河都得la,如兩皮幾嘢,情願用一半錢入淘寶峻蜂大力神仲化算
fy789 發表於 2014-7-7 04:59:01 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-7-5 21:20
隻艇特寫   ...   

留意  三角形標誌  蝕刻片   內三角的  3  粒蝕刻片釘   原本用來  屈曲後  "  種入   ...

乜你買船仲嚴格過搵老婆架,大陸嘢少少霞雌實有架喇,睇開d個人會開心d架。

好似大陸出果d拖船一定冇波霜,打電話返去問佢地仲叻到教我用電瓶可以行到個零鐘,但隻船會
好似快艇,個摩打又熱要加水冷,仲被人當外星人咁潤鑊金。

其實幾千蚊隻玩具船,都唔爭在加個成本幾十蚊嘅波霜喇,但d廠就係要你拆開隻船自己加,得過且過,好很麻煩。

鍵仔 發表於 2014-7-7 08:31:05 | 只看該作者
fy789 發表於 2014-7-7 04:59

乜你買船仲嚴格過搵老婆架,大陸嘢少少霞雌實有架喇,睇開d個人會開心d架。:lovelin ...

你有所不知   我試過奶嘢   ...   無錯   國內  某些  學徒  /  師父  砌船   的確  有一定水準   

但係   制作各模型   亦都需要   有   一定   實物設備上   認識    與時並進    才能得到   買家讚賞   

以   我   圖中   一艘   Billing  boat   smit  netherland   為例   

制作者   無考慮到   真船   雷達    掃瞄器   結構   會  轉動    關係     掃瞄器   竟然   撞倒   舷桿   ...      

這些    非合邏輯性   問題   一 一  浮現  出來   !!!    如果   技術上   不改進    ...   好難  令  買家   得到   說服力     

大佬    收人   2  皮嘢        買家   梗有   要求   啦   !!!     

fy789 發表於 2014-7-7 09:25:54 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-7-7 08:31
你有所不知   我試過奶嘢   ...   無錯   國內  某些  學徒  /  師父  砌船   的確 ...

Exactly!

If one charges made-in-Germany price, one should deliver made-in-germany quality!
 樓主| 川岛船长 發表於 2014-7-7 10:45:32 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-7-7 08:31
你有所不知   我試過奶嘢   ...   無錯   國內  某些  學徒  /  師父  砌船   的確 ...

哈,呢只野噶船壳今日到货,准备慢慢搞佢,一米长
siukeung1972 發表於 2014-7-7 11:27:14 來自手機 | 只看該作者
川岛船长 發表於 2014-7-7 10:45
哈,呢只野噶船壳今日到货,准备慢慢搞佢,一米长!

川島船長:是淘寶700人仔嗰隻嗎?