RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 18193|回復: 67
收起左側

仲有無人玩TA02........

alchian 發表於 2014-6-6 21:06:40 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
呢兩日修復緊架TA02, 係2手收返黎

今日專登上rc媽配返少少零件.....整左大半好有滿足感!

想當年第1架RC係"TA-02FF"(即係FF01 sosad, 果陣唔識野亂買, 連FF同4WD都未分清),

而家十幾年後先黎玩返佢既兄弟車, 拎起個共用底兜都好有感情haha

有無人都玩TA02架, 大家分享下丫

724811 發表於 2014-6-6 22:32:25 | 顯示全部樓層
有呀!求先出左mk買左四個轆
wusc 發表於 2014-6-6 23:05:17 | 顯示全部樓層
改TA02會上引的!
Big-Sam 發表於 2014-6-6 23:24:49 | 顯示全部樓層

有三部,不過裝唔到鋰電....求教
stjoint 發表於 2014-6-7 00:29:02 來自手機 | 顯示全部樓層
有丫,我前排都去暈記,rc媽買件。
stjoint 發表於 2014-6-7 00:46:36 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

之前收個師兄,改下執下,幾開心。
soup_soup 發表於 2014-6-7 00:49:24 | 顯示全部樓層
咁經典嘅車,點會無人玩?
 樓主| alchian 發表於 2014-6-7 08:01:51 | 顯示全部樓層
唔記得up圖.....

btw, 架車好似無而家d新車咁順, 就咁用手推都覺得阻力較大......

不過個經典設計實在太過癮喇!!!

我都無咩錢去upgrade部車,買既都只係必須品做replacement,例如d推桿、脾pin等......

btw, 有無師兄知邊度會搵得hop up中軸? thanks!
flybook 發表於 2014-6-7 09:16:09 來自手機 | 顯示全部樓層
應該好多人到而家有玩或收藏,好景年代房車剛剛興起時候,我朋友或同事明明吾玩rc車都加入初心者行列最少都廿人,經我幫手教set控及變速一半以上系
ta0102ff01m01,晚上各區球場巴士站空地總會有ta0102出現,可以想到當時星星rc房車熱鬧程度,我仲有四部ta01系列包括buggy
 樓主| alchian 發表於 2014-6-7 10:25:45 | 顯示全部樓層
flybook 發表於 2014-6-7 09:16
應該好多人到而家有玩或收藏,好景年代房車剛剛興起時候,我朋友或同事明明吾玩rc車都加入初心者行列最少都 ...

果陣電變簡直係奢侈品........haha

我果陣住屯門, 甚少出mk, 但只係屋企樓下都有兩間賣rc野 (一間專賣, 一間普通模型店兼賣)......

樓下耐唔耐都會有d後生仔,甚至附近無單開蛇出黎既地產佬玩rc......好熱鬧!!!! 真係好多人玩

RCK 發表於 2014-6-7 18:51:31 | 顯示全部樓層
我都有架

RCK 發表於 2014-6-7 18:58:26 | 顯示全部樓層
我都有架 mmexport1402137053521.jpg mmexport1402137109284.jpg

sam529 發表於 2014-6-16 12:21:08 來自手機 | 顯示全部樓層

我都有,係咪有局?sam
Oakfield 發表於 2014-6-17 07:52:54 | 顯示全部樓層
我都仲收埋幾架。有局通知聲
zeda 發表於 2014-6-21 23:37:45 | 顯示全部樓層
我都有架.
devinmak 發表於 2015-7-14 16:46:18 來自手機 | 顯示全部樓層
我都有搵條軸有無補品代替,請指教謝謝
Big-Sam 發表於 2015-7-14 18:40:55 | 顯示全部樓層
devinmak 發表於 2015-7-14 16:46

Rcmart好似有, 不過唔係雙星。
意義人 發表於 2015-7-16 18:46:10 來自手機 | 顯示全部樓層
devinmak 發表於 2015-7-14 16:46

asiatees.com
devinmak 發表於 2015-7-24 15:11:34 來自手機 | 顯示全部樓層
謝謝大家
Alexccw 發表於 2015-8-11 21:38:13 來自手機 | 顯示全部樓層
我都有部、前排撞爆咗前轉响!上rc媽買個金屬……100大元!