RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: hkboy1668
打印 上一主題 下一主題
收起左側

HYF 120

jeffming_0405 發表於 2014-7-1 18:46:37 | 只看該作者
C hing, billing 個架模型個氣墊未係假既, 其實有冇可能整到真係識漲起?? 模型個底其實又係點架?
Fei 發表於 2014-7-2 09:22:36 | 只看該作者
hkboy1668 發表於 2014-7-1 10:12
係呢fei兄其實HM 527既前後氣展係咪同HM-218一樣呢? 如果一樣用billing副kit既船底同個氣展再從新做過個 ...

原理大致相同...如果用Billing HM218個殼造,恐怕個底唔係咁似...
Fei 發表於 2014-7-2 09:28:50 | 只看該作者
jeffming_0405 發表於 2014-7-1 18:46
C hing, billing 個架模型個氣墊未係假既, 其實有冇可能整到真係識漲起?? 模型個底其實又係點架? ...

又唔可以話假,物料係好似手袋用的透明膠,話軟又唔係話硬又唔係,不過就有風泵打氣落船底升起隻船。
fy789 發表於 2014-7-2 14:51:18 | 只看該作者
siukeung1972 發表於 2014-7-1 07:39
支單棍吊臂好好力

C-Hing, that is 鍵仔's arm !  
鍵仔 發表於 2014-7-20 17:54:45 | 只看該作者
starferry   ...  
丘引 發表於 2014-7-20 18:26:00 | 只看該作者
hkboy1668 發表於 2014-7-1 11:56
好似呢兩架同我果架有d唔同. 第一架個cockpit細d同埋得四個窗. 第二架就細cockpit五個窗. 有D船頭兩邊每 ...

哩兩隻真船睇落都好似有大細差別,估計座位乘客多少都會不同
 樓主| hkboy1668 發表於 2014-7-21 10:31:38 | 只看該作者

鍵仔~~呢架就係001?
 樓主| hkboy1668 發表於 2014-7-21 10:39:14 | 只看該作者
丘引 發表於 2014-7-20 18:26
哩兩隻真船睇落都好似有大細差別,估計座位乘客多少都會不同

係呀丘師兄. 得四個窗果架好似叫HM-2而唔係HM-218. HM-2 最多可載大概六十人butHM-218可以載到大概一百人. 好似仲有款叫HM-221以前起Singapore行. 呢部載到大概一百三十人每邊七個窗.
jeffming_0405 發表於 2014-7-21 11:18:03 | 只看該作者
hkboy1668 發表於 2014-7-21 10:39
係呀丘師兄. 得四個窗果架好似叫HM-2而唔係HM-218. HM-2 最多可載大概六十人butHM-218可以載到大概一百人 ...

4 格窗 個隻叫 HM216

記得而前d 飛翔船入面用既坐椅 都有好多款~
鍵仔 發表於 2014-7-21 16:17:23 | 只看該作者
hkboy1668 發表於 2014-7-21 10:31
鍵仔~~呢架就係001?

yes  
鍵仔 發表於 2014-7-23 08:13:16 | 只看該作者
hkboy1668 發表於 2014-6-30 13:38
係呀師兄. 呢架野同Condor9都係好難搵.仲難搵過水翼船.

咪住先   咪住先    我發現咗   2  張相片   仲有  其他  寶物   !!!   

圖片  1.  雞泡魚  後面  有隻   "  漁船  "   

2.  下邊個隻 hydrofoil   後面   有   2  盒   "  蘇聯   水翼船  Raketa   Scale  1/144  model  kit   "   

http://www.findmodelkit.com/content/russian-hydrofoil-raketa-1

老細    posts   嚟    比我地   見識下丫   ...      

Benlikong 發表於 2014-7-23 09:50:46 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-7-23 08:13
咪住先   咪住先    我發現咗   2  張相片   仲有  其他  寶物   !!!   

圖片  1.  雞泡魚  後面 ...

鍵哥仔  D船咁鬼正..呢個係邊個人屋企....?
鍵仔 發表於 2014-7-23 10:13:50 | 只看該作者
Benlikong 發表於 2014-7-23 09:50
鍵哥仔  D船咁鬼正..呢個係邊個人屋企....?

哈哈   個d靚船全部都係   hkboy  樓主  我老友記       
Benlikong 發表於 2014-7-23 10:30:00 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-7-23 10:13
哈哈   個d靚船全部都係   hkboy  樓主  我老友記

正呀.........咁個d靚船 有冇疷三两佰全部拿返去你屋企...?
 樓主| hkboy1668 發表於 2014-7-24 09:12:27 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2014-7-23 08:13

圖片  1.  雞泡魚  後面 ...

鍵仔果然好眼力連後面架拖網漁船都睇到. 果兩架水翼船睇泥有排都唔會有時間砌.
鍵仔 發表於 2014-7-24 10:16:48 | 只看該作者
hkboy1668 發表於 2014-7-24 09:12
鍵仔果然好眼力連後面架拖網漁船都睇到. 果兩架水翼船睇泥有排都唔會有時間砌.
...

記然   無時間砌   就   送比我啦   ...   我要  jetfoil  算了