RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1288|回復: 3
收起左側

PV2 + 新機撻唔著,求救

AAC 發表於 2014-7-25 10:30:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
終於收到新的 PV2 + ,差夠電 (有四格綠燈),依說明,先按一下 - 著晒四綠燈 - 再按兩秒 - 電池上四綠燈全關掉,全無反應,重覆再做幾次,一樣撻唔著,
或者按一下,再按多幾秒,只見開關紅燈閃幾下,又再全部熄燈,那裡出問題 ?

樓主| AAC 發表於 2014-7-25 11:55:30 | 顯示全部樓層
找到答案,原來兩次按下之間,相隔時間不能太長,即按一下,馬上按住兩秒,才能起動。
而家另一問題係,等左好耐,都係聯上四衛星,聽講無五衛星,係用唔到 GPS.
ng3c 發表於 2014-7-25 15:01:29 | 顯示全部樓層
樓主| AAC 發表於 3 小時前 | 只看該作者
找到答案,原來兩次按下之間,相隔時間不能太長,即按一下,馬上按住兩秒,才能起動

是樓主無睇說明書

你在什麼地方去check衛星,要去空曠地方先搜得多架。如果出到四衛星就証明你GPS無事喇
 樓主| AAC 發表於 2014-7-26 05:11:47 | 顯示全部樓層
"如果出到四衛星就証明你GPS無事喇"

但係手機上的GROUND STATION  好似無反應, SET 唔到 WAY POINT