RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2439|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

求cso v2 pro setting

chris0888 發表於 2014-8-10 16:39:30 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位ching好,本人乃是新手,剛買了部cso v2 pro不久。早前到jv放車,轉彎時常出現甩尾情況,非常唔聽話。過兩天我又會去pyc玩下。煩請各ching可以俾小弟一些setting上的建議(jv & pyc)。
erikism 發表於 2014-8-10 16:47:15 | 只看該作者
我都係玩CSO V2 Pro鋁底板, 跟原廠設定, 用team power 40R, 120A+10.5T, 我覺得好跑, 無咩太問題.
或者師兄講講你依家個設定出來比各位師兄睇睇先啦..
 樓主| chris0888 發表於 2014-8-10 17:00:13 來自手機 | 只看該作者
erikism 發表於 2014-8-10 16:47
我都係玩CSO V2 Pro鋁底板, 跟原廠設定, 用team power 40R, 120A+10.5T, 我覺得好跑, 無咩太問題.
或者師兄 ...

我同ching的配置差不多,只係我用team power 36R. 我都係跟足說明書去做,不過轉彎總是甩尾。請問ching哪裡可以下載一些set車數據,等我可以逐一慢慢試一下,感激!
kennywch 發表於 2014-8-10 19:58:01 | 只看該作者

不如你試吓download Xray 啲setup 說明書,佢有好長细教學。
xp997 發表於 2014-9-13 18:08:43 | 只看該作者
xp997 發表於 2014-9-14 11:21:34 來自手機 | 只看該作者
利用槍控上的Dual Rate來加大servo行程來避免oversteers,請參考Sanwa MT-4S manual
 樓主| chris0888 發表於 2014-9-16 06:51:31 來自手機 | 只看該作者
謝謝ching
xp997 發表於 2014-9-20 23:27:35 來自手機 | 只看該作者
請問你用緊咩軚?
 樓主| chris0888 發表於 2014-9-24 14:05:29 來自手機 | 只看該作者
我用緊team power36R
killer 發表於 2014-10-2 10:44:35 | 只看該作者
CSO-v1, 1000 diff oil, spoon front, TP36R, 120A +10.5 and all factory components except xray diff, 好跑, 無甩尾情況

xp997 發表於 2014-10-8 11:22:07 來自手機 | 只看該作者
xray T3 setup book 都值參考吓 https://www.google.com.hk/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=fa00VMjfCsP78QWe-YHICw&url=http://www.teamxray.com/teamxray/showfile.php%3Ffile_id%3D6143&ved=0CBsQFjAA&usg=AFQjCNEFlI7fgUQlRvHZoi8LLNQdaYBQQQ&sig2=JVNlL2gPGMcBimNZz1NXkg