RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3275|回復: 15
收起左側

夜 游 深 圳 ?

Benlikong 發表於 2014-8-20 02:02:59 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
  係,,恒龙港拖船夜游深圳福田區荔枝公园玩放船仔......去...相....片......啦 啦 啦  
Annie268 發表於 2014-8-20 06:40:35 來自手機 | 顯示全部樓層
夜航顯得架船正⋯
自強不息 發表於 2014-8-20 12:48:41 | 顯示全部樓層
Ben兄, D燈幾醒目, 但係背景咁黑, 係咪茘枝公園架?
 樓主| Benlikong 發表於 2014-8-20 13:40:15 | 顯示全部樓層
自強不息 發表於 2014-8-20 12:48
Ben兄, D燈幾醒目, 但係背景咁黑, 係咪茘枝公園架?

自強兄 係咪茘枝公園架....?  肯定係啦,,,,水面上係倒影中,现時在深圳罗湖區係最高 (京基大厦) 又,,,去,,相,,片,,啦...啦...啦..........!
Barry28 發表於 2014-8-20 13:46:58 來自手機 | 顯示全部樓層
雖然船有夜航燈, 可惜背景冇燈,玩起來總是美中不足。
 樓主| Benlikong 發表於 2014-8-20 14:16:55 | 顯示全部樓層
Barry28 發表於 2014-8-20 13:46
雖然船有夜航燈, 可惜背景冇燈,玩起來總是美中不足。

深圳公园有好多地方D公园燈都唔開咁多省電...
yuenwai 發表於 2014-8-20 18:42:32 來自手機 | 顯示全部樓層
無話公園,馬路燈都小啦,,你估香港咁燈火通明咩
 樓主| Benlikong 發表於 2014-8-20 22:55:43 | 顯示全部樓層
yuenwai 發表於 2014-8-20 18:42
無話公園,馬路燈都小啦,,你估香港咁燈火通明咩

香港果邊一佰有九十地方都有燈,係深圳想去玩夜航拍摄都唔容易!
自強不息 發表於 2014-8-20 23:50:51 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2014-8-20 22:55
香港果邊一佰有九十地方都有燈,係深圳想去玩夜航拍摄都唔容易!

幫隻船影夜相確實好難, 要手定, 水靜, 又要船定, 以前兩次在茘枝公園都搞左成個鐘先得兩張.....
DD759 0159.jpg
DD759 165.jpg
711leung 發表於 2014-8-21 09:06:10 | 顯示全部樓層
嘩好鬼正
skype 發表於 2014-8-21 09:22:35 | 顯示全部樓層
自強不息 發表於 2014-8-20 23:50
幫隻船影夜相確實好難, 要手定, 水靜, 又要船定, 以前兩次在茘枝公園都搞左成個鐘先得兩張.....

好正
 樓主| Benlikong 發表於 2014-8-26 01:29:28 | 顯示全部樓層
自強不息 發表於 2014-8-20 23:50

自強兄 比咗租船仔 20元 連人上大艇 再出大湖中間又睇人地唔倒搞咩吖 ! 我去中湖道四周有大樹.....玩玩放夜游船仔有灯光 重可以睇下一對一對 系搞咩吖....O..YES ...O...YES 爽死啦......一樂也......
自強不息 發表於 2014-8-26 01:51:39 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2014-8-26 01:29
自強兄 比咗租船仔 20元 連人上大艇 再出大湖中間又睇人地唔倒搞咩吖 ! 我去中湖道四周有大樹.....玩 ...

Ben兄, 呢兩次起茘枝公園無租船BOR, 若果你想去搞或者睇人搞野, 提議去呢度, 真係黑到無人有............東湖旁邊污水溝.
DDG19 0062.jpg
DDG19 0061.jpg

樓主| Benlikong 發表於 2014-8-26 02:05:31 | 顯示全部樓層
自強不息 發表於 2014-8-26 01:51
Ben兄, 呢兩次起茘枝公園無租船BOR, 若果你想去搞或者睇人搞野, 提議去呢度, 真係黑到無人有............ ...

自強兄 你都系行船好兄弟吖,,真有好介绍去邊道玩玩系放船仔,,重搞搞野安全DD地方喎...
ar- 發表於 2014-8-26 04:00:44 | 顯示全部樓層
夜航燈,加埋黄昏日落就正喇!!!
tiger1 發表於 2014-8-26 06:57:26 | 顯示全部樓層
nice in China