RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2303|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

後輪都可飄移

WallaceNg 發表於 2007-1-30 10:01:45 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日我玩車過時,轉彎架車會飄,但係真係飄得無awd咁好同要大的沖力,仲有真係非常難飄,唔係次次都得同加太多力就會打轉,不過都飄到ge
2slow 發表於 2007-1-30 10:51:59 | 只看該作者
係咪應該叫甩尾呢 ?

甩尾 <> 飄移
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-1-30 11:24:08 | 只看該作者
原帖由 2slow 於 2007-1-30 10:51 發表
係咪應該叫甩尾呢 ?

甩尾 <> 飄移

我分得出咩叫甩尾,但我過部車真係打橫咁飄出去,雖然飄唔耐
German 發表於 2007-1-30 20:29:38 | 只看該作者
原帖由 WallaceNg 於 2007-1-30 11:24 發表

我分得出咩叫甩尾,但我過部車真係打橫咁飄出去,雖然飄唔耐

0.3秒?
咪玩喇,你用01,015定02呀
(頭D上腦)
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-1-31 09:24:54 | 只看該作者
wei大老,係咁架la,想點呀,飄小小幫助轉彎,因為我台xxxmods
sfdo 發表於 2007-2-1 22:11:16 | 只看該作者
原帖由 2slow 於 2007-1-30 10:51 發表
係咪應該叫甩尾呢 ?

甩尾 <> 飄移

應該係 車借助甩尾來完成過彎過程,咁就係 飄移過灣。

後驅車 多數係借助車向某一方向o既衝力來做出 慣性 飄移過灣,。
AWD o個種長距離飄移過灣 係 動力飄移....
WTCC 發表於 2007-4-13 20:10:55 | 只看該作者
原帖由 WallaceNg 於 2007-1-30 10:01 發表
今日我玩車過時,轉彎架車會飄,但係真係飄得無awd咁好同要大的沖力,仲有真係非常難飄,唔係次次都得同加太多力就會打轉,不過都飄到ge

http://youtube.com/watch?v=rwkio41eAb0&mode=related&search=

咁又係點整架?
佢話係AWD , BUT個殼係86...乜得架咩?
佢做到呢d甩尾既動作其實靠咩架?..差速?同埋用咩呔架?

新手問題多了點=="
THX FOR ANSWER!
韓哥 發表於 2007-4-13 20:15:45 | 只看該作者
原帖由 WTCC 於 2007-4-13 20:10 發表

http://youtube.com/watch?v=rwkio ... related&search=

咁又係點整架?
佢話係AWD , BUT個殼係86...乜得架咩?
佢做到呢d甩尾既動作其實靠咩架?..差速?同埋用咩呔架?

新手問題多 ...

Why not?AWD同其他MINI-Z一樣,車殼可以共用,係90MM就得,原裝車用飄移軑都飄到架喇

HN577 發表於 2007-4-13 21:27:34 | 只看該作者
套片好爽,係a,好多人玩awd都係用86殼,其實有咩問題?真係唔明
yfhyu 發表於 2007-4-13 23:38:07 | 只看該作者
我想問下一部awd要幾錢啊thx!!!!!
WTCC 發表於 2007-4-14 00:45:51 | 只看該作者
原帖由 韓哥 於 2007-4-13 20:15 發表

Why not?AWD同其他MINI-Z一樣,車殼可以共用,係90MM就得,原裝車用飄移軑都飄到架喇

飄移係點ar ... 有紋?直紋定交叉? if 無紋http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1113365051..咩面架...ling 面

thx for answers !!
2slow 發表於 2007-4-14 00:52:33 | 只看該作者
原帖由 WTCC 於 2007-4-14 00:45 發表

飄移係點ar ... 有紋?直紋定交叉? if 無紋http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1113365051..咩面架...ling 面

thx for answers !!

飄移呔係呢隻, 基本上係硬膠...

登錄/註冊後可看大圖
WTCC 發表於 2007-4-14 16:03:41 | 只看該作者
kws 邊間有?
gpm?
2slow 發表於 2007-4-14 17:12:10 | 只看該作者
原帖由 WTCC 於 2007-4-14 16:03 發表
kws 邊間有?
gpm?

KWS 巷仔入面好幾間都有, 問下啦