RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5580|回復: 18
收起左側

min 發表於 2014-9-17 18:38:45 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

見到GF01時好想買但已有架WR02吾想買多架,上網下載到GF01的說明書一睇,齒輪及車臂實在像冇分別所以試下訂多一套齒輪及中身膠件睇下砌吾砌到一訂等了半年才到(其實起碼有五次以上想買一架回去,好在忍到)
 樓主| min 發表於 2014-9-17 18:42:24 | 顯示全部樓層
上星期收到了 IMG-20140912-WA0008.jpg
soup_soup 發表於 2014-9-17 18:46:17 | 顯示全部樓層
田宮零件好處係好多都共通,祝你成功!
 樓主| min 發表於 2014-9-17 18:50:23 | 顯示全部樓層
soup_soup 發表於 2014-9-17 18:46
田宮零件好處係好多都共通,祝你成功!

其實係錢作怪同想試下真係得吾得(有說明書時估有九成冇問題)等星期六有空再砌。
rcfd 發表於 2014-9-17 19:28:30 | 顯示全部樓層
哈哈,換個GF01車殼最快最平。最近我都入咗架GF01,~$1200包bearings. GF01值得買!

樓主| min 發表於 2014-9-17 21:05:53 | 顯示全部樓層
rcfd 發表於 2014-9-17 19:28
哈哈,換個GF01車殼最快最平。最近我都入咗架GF01,~$1200包bearings. GF01值得買!

真係冇想過啝,真心想玩4WD車底。
ian_un 發表於 2014-9-18 11:27:39 來自手機 | 顯示全部樓層
期待師兄包膠
 樓主| min 發表於 2014-9-22 02:22:47 | 顯示全部樓層
柝前留影…… IMG-20140922-WA0003.jpg
 樓主| min 發表於 2014-9-22 02:23:51 | 顯示全部樓層
柝下有用的……
 樓主| min 發表於 2014-9-22 02:29:16 | 顯示全部樓層
先前買定的零件(齒輪)其它的在家中厨餘回收的……吾好做大嘥鬼
 樓主| min 發表於 2014-9-22 02:35:35 | 顯示全部樓層
發現有三條Pin要再買…最後再試下買支直升机果D纖維桿(中間有孔果種)試做一下吾知可吾可以……要等試車先知
 樓主| min 發表於 2014-9-22 02:52:50 | 顯示全部樓層
試裝齒輪上中身……冇問題,距離成功近左一大步
python 發表於 2014-9-22 11:41:55 來自手機 | 顯示全部樓層
繼續努力,期待。預祝你成功。星星啲模型車有一種另類樂趣就係在一些通用零件中揀選到改落自己架車而令架車可以獨一無二。加油!
rcfd 發表於 2014-9-22 11:50:34 | 顯示全部樓層
min 發表於 2014-9-22 02:52
試裝齒輪上中身……冇問題,距離成功近左一大步

其實你買咗幾錢parts來砌?
 樓主| min 發表於 2014-9-22 12:42:50 | 顯示全部樓層
python 發表於 2014-9-22 11:41
繼續努力,期待。預祝你成功。星星啲模型車有一種另類樂趣就係在一些通用零件中揀選到改落自己架車而令架車 ...

繼續做……有時間會快小小
 樓主| min 發表於 2014-9-22 12:45:33 | 顯示全部樓層
rcfd 發表於 2014-9-22 11:50
其實你買咗幾錢parts來砌?

大約$300內,因家有厨餘
 樓主| min 發表於 2015-1-4 16:44:14 | 顯示全部樓層
都係冇時間同吾知想用什麼呔及壳所以…,三個月後有進展 20150104_162715.jpg 20150104_162729.jpg 20150104_162748.jpg 20150104_162740.jpg
andrewchanwc 發表於 2015-1-9 07:44:31 來自手機 | 顯示全部樓層
勁!好有心機,加油c hing
spider5566 發表於 2015-8-3 11:59:02 | 顯示全部樓層
正!加油 獨一無二