RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3470|回復: 5
收起左側

FT009改LEOPARD無刷9T 4370KV

生力 發表於 2014-9-18 02:21:16 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

嘻嘻, 未試水, 打算維園試, Youtube睇片呢隻船仔好多人改, 幾好玩, 前前後後改左兩個月, 冇計劃地得閒又加D野, 又改下, 而家忙搬屋, 希望10月初有空試完水再出海狂奔....呵呵

裝攝錄器

裝攝錄器

裝外置射燈夜航

裝外置射燈夜航

內置燈泡夜航

內置燈泡夜航
chiu 發表於 2014-9-18 10:16:41 | 顯示全部樓層
Cam at top, CG is too high, will lead to 反艇
SimonABC 發表於 2014-9-18 15:32:48 | 顯示全部樓層
littlestep 發表於 2014-9-18 19:55:28 | 顯示全部樓層
FT009 同7009 一樣咁好改....
 樓主| 生力 發表於 2014-9-19 00:10:13 | 顯示全部樓層
chiu 發表於 2014-9-18 10:16
Cam at top, CG is too high, will lead to 反艇

...極有可能反艇的,100g重,試水日再拍片掟上youtube睇睇...(已被老婆譏諷我好好地一隻船攪咁多野做咩....女人唔會明的..)
 樓主| 生力 發表於 2014-10-18 16:27:55 | 顯示全部樓層

嘻嘻,今早試船,失敗了...
船尾過重,Dou曬尾拖住行...由原廠行40/km,眼睇得番10/km...哈哈
睇黎要拆走壓水板...
轉用3S電行得快左....但船身被馬達的扭力影響而打側行(向右側接近40度)...呵呵...
基本上左轉唔到.......好玩
再改改