RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8067|回復: 52
打印 上一主題 下一主題
收起左側

呼籲各位 ching 唔好再用飛行器航拍佔中集會

byuen 發表於 2014-9-30 09:52:00 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟在此呼籲,各位機師 ching 唔好再在佔中集會現場,用飛行器航拍喇!

咁震撼嘅畫面相信好多人都想影低,但無論技術點好都好,請顧及後果,尤其係下面群眾嘅安全。

意外就係意外,拍得幾靚又點,一次意外就會令到呢次運動同航拍, 都蒙上污點。

小弟特此聲明,任何機師 ching,再在集會現場用飛行器航拍,莽顧其他集會人士安全,「香港多旋翼飛行器航拍會」fb 將會 blacklist,永久杯葛該機師。
bd410 發表於 2014-9-30 10:04:53 | 只看該作者
支持! 支持!
solaris8x86 發表於 2014-9-30 10:15:45 | 只看該作者
Haha…."香港多旋翼飛行器航拍會"咩嚟架?
ricksonchow 發表於 2014-9-30 10:22:50 | 只看該作者
support
 樓主| byuen 發表於 2014-9-30 10:24:29 | 只看該作者

蘋果動新聞出動小型飛行器航拍佔中

solaris8x86 發表於 2014-9-30 10:15
Haha…."香港多旋翼飛行器航拍會"咩嚟架?

隸屬衝上 ching 嘅 facebook 群.  
阿邊個 發表於 2014-9-30 10:46:46 | 只看該作者
唔係講笑, 跌左部落黎, 一邊話係建制派玩野, 另一邊又話係學生玩野, 隨時大打出手, 真係唔好呀!
erikism 發表於 2014-9-30 11:14:45 | 只看該作者
為佐香港好, 唔該大家合作一下....
DLAM 發表於 2014-9-30 12:48:03 | 只看該作者
Support!!
陳真 發表於 2014-9-30 12:50:15 | 只看該作者
我喺飛行社都有類似呼籲
solaris8x86 發表於 2014-9-30 13:13:19 | 只看該作者
陳真 發表於 2014-9-30 12:50
我喺飛行社都有類似呼籲

你個飛行社又係咩嚟架....? 仲乜近日個個自己都搞社團活動架。
audioyiu 發表於 2014-9-30 14:00:11 | 只看該作者
SUPPORT
水野太知 發表於 2014-9-30 14:20:34 | 只看該作者

我地"陸地飛行栛會"都有相同呼籲
solaris8x86 發表於 2014-9-30 14:37:08 | 只看該作者
水野太知 發表於 2014-9-30 14:20
我地"陸地飛行栛會"都有相同呼籲

haha.... 咁你係"陸地"上又點"飛行"哎?! 你班老味,個個睇完"佔中"跟住自己又想係"遙控業介"內要佔據啲嘢.... 一個二個古古怪怪想作反.....
陳真 發表於 2014-9-30 14:53:52 | 只看該作者
你諗多咗啦,我只係咁啱喺"飛行社"出完post,跟住上工房見到呢個post所以先回覆吓組
主要係希望大家玩得安全d 顧己及人
solaris8x86 發表於 2014-9-30 15:08:11 | 只看該作者
陳真 發表於 2014-9-30 14:53
你諗多咗啦,我只係咁啱喺"飛行社"出完post,跟住上工房見到呢個post所以先回覆吓組
主要係希望大家玩得安全d ...

大家近日都係有強勁佔有欲喇.... 對我哋嚟講,第一樣嘢,我哋應該去佔據民航處玩具飛機組丶以及其玩具飛機指引綱頁....跟著再佔據啟德丶將軍澳丶富山丶南生圍,再以馬拉蟲式24 x 7不斷放飛機佔據場地.... hahahhaha....
 樓主| byuen 發表於 2014-9-30 15:25:22 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-9-30 14:37
haha.... 咁你係"陸地"上又點"飛行"哎?! 你班老味,個個睇完"佔中"跟住自己又想係"遙控業介"內要佔據啲嘢 ...

小弟響度出個呼籲, 做個聲明, 係幫衝上雲宵團嘅 ching, 同嗰 d 莽顧飛安嘅人畫清界線, 衰 d 講嗰句, 佢哋 d 機有咩衫長褲短整襯人, 唔好揾衝上啲 ching 算賬, 衝上只係航拍聯誼, 並唔係要響咩 "遙控業介" 佔據啲咩嘢... solaris ching 放心, 我哋冇人想同 ching 爭出風頭!
solaris8x86 發表於 2014-9-30 15:38:02 | 只看該作者

Good...
solaris8x86 發表於 2014-9-30 15:38:31 | 只看該作者

嗱丶儍仔嚟嘅,跟本無人冧過你所謂嘅"你哋"有咩本事同人比較出風頭,更無冧過你所謂嘅"你哋"有可能就係莽顧飛安嘅人,而你自己一開始係上面亦無講過你係代表"你哋"個社團出聲架嘛,你只係話"小弟特此聲明",並唔係"本會特此聲明",咁丶即係以你個人名義喇。嗱丶咁能樣嘅情况,"你哋"一詞,究竟係乜能春嘢嚟呢? 我哋又唔知架喎 (所以我係上面至問),而一開始你又話要blacklist同杯葛全港"任何ching"。咁丶我哋又無人冧過你有咩本事可以判決全香港嘅"任何ching"架嘛....又咁,點解你會假設全港"任何ching"都有意欲加入"你哋"呢? 搞到此地無銀,不就係同政府一樣On-9啲嗎?
rcracing 發表於 2014-9-30 16:23:52 來自手機 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-9-30 15:38
嗱丶儍仔嚟嘅,跟本無人冧過你所謂嘅"你哋"有咩本事同人比較出風頭,更無冧過你所謂嘅"你哋"有可能就係莽 ...

嘩!!我頂你!忍笑忍得好x辛苦!!
cytnet 發表於 2014-9-30 17:26:08 來自手機 | 只看該作者
改用直升機花式飛行等多啲人了解直升機好玩之處,又可以開小販檔賣小飛機