RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: bigbigbig
打印 上一主題 下一主題
收起左側

华科尔 新款V450D03直升机

樓主| bigbigbig 發表於 2014-10-17 22:36:45 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-17 22:30
在下入魔未夠二年,因為要飬家無咩錢買靚機玩過,基本上唔夠小步兄認識咁多,正如小步兄所謂玩450級要自 ...

未玩過真係砌唔到喎!
foxHK 發表於 2014-10-18 18:57:55 來自手機 | 只看該作者

樓主,在下都唔係好識,試去睇下youtube 同其他網有乜suggestion. 在下部v450d03都係飛左十次左右暫時無咩問題,但好多師兄講佢唔好,應該幾差下,華記別一隻v120d02s,貪佢機仔細細走落大廈平台玩唔洗一分鐘,每次飛六粒電,玩完返家唔洗二分鐘,日日不停玩。但都有資深師兄講佢唔好,確實在下是飛左約二千七百個起落都仲好好地,還健在,計飛行里程可以由香港飛到台灣,唯起每個起落唔洗五毫子(電池,更換零件),就算現在total loss 點計都抵到嘔啦,平過你去機鋪打機呀!
伸利:在下乃窮鬼一名,未玩過的靚機 如logo,狗不理。 次一等 泰世。。都未跟本唔識分咩係好咩係差。 求其有得飛下,笈下機, 炒下機又整得返咪算數了。

還有在下係 先苦練左三個月sim,每日最少一小時以上即有100小時飛行才正式玩真機。 現在入魔一年十個月差不多日日練sim. 總計600小時以上飛行經驗。宅到嘔!!!
 樓主| bigbigbig 發表於 2014-10-18 20:17:41 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-18 18:57
樓主,在下都唔係好識,試去睇下youtube 同其他網有乜suggestion. 在下部v450d03都係飛左十次左右暫時無咩 ...

佩服個sim係邊到買!!!
foxHK 發表於 2014-10-18 20:20:30 來自手機 | 只看該作者

個sim係逃保買,不過唔記錄左邊間,因為訂了三次,只一次能玩.
練sim好處係有7-8成似真機。 基上係sim練到十二成功力就差不多可以係真機做返出來了。
https://www.youtube.com/watch?v=ocT3Y-8eBes
 樓主| bigbigbig 發表於 2014-10-19 20:59:33 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-18 20:20
個sim係逃保買,不過唔記錄左邊間,因為訂了三次,只一次能玩.
練sim好處係有7-8成似真機。 基上係sim練到 ...

Thanks!