RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Benlikong
收起左側

深圳 福田區 福田河公園

樓主| Benlikong 發表於 2015-1-6 00:54:17 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2015-1-5 14:56
Benli  兄   
買棧   燈塔   種入   屯門池   ...   為夜航   鋪路   ...  

鍵哥仔 買棧燈塔種入屯門池 唔系我要做的事情 你要去屯門區以會諎下加裝燈塔有冇種到D風水至得架...!
自強不息 發表於 2015-1-7 20:57:09 | 顯示全部樓層
在茫茫大海中都能遇上BEN的港拖, 這個地球太渺小啦!
 樓主| Benlikong 發表於 2015-1-7 22:17:55 | 顯示全部樓層
自強不息 發表於 2015-1-7 20:57
在茫茫大海中都能遇上BEN的港拖, 這個地球太渺小啦!

自強茫茫大海中遇上我艘港拖係冇有問题,,但係你艘船,,遇上果隻飛快艇就不堪切想啦~~~!  
自強不息 發表於 2015-1-7 23:00:54 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2015-1-7 22:17
自強 兄 茫茫大海中遇上我艘港拖係冇有問题,,但係你艘船,,遇上果隻飛快艇就不堪切想啦~~~!  
...

其實呢個公園仲有好多清幽地方, 根本唔使同D快艇博命:

樓主| Benlikong 發表於 2015-1-9 02:16:04 | 顯示全部樓層
自強不息 發表於 2015-1-7 23:00

嘻嘻... 係上面中湖玩玩放慢船仔就得啦....
 樓主| Benlikong 發表於 2015-1-17 08:30:07 | 顯示全部樓層
自強不息 發表於 2015-1-7 23:00

自強 兄 我只 (太空風洞快艇)下水啦....
自強不息 發表於 2015-1-17 13:01:49 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2015-1-17 08:30
自強 兄 我只 (太空風洞快艇)下水啦....

咁你認為夠唔夠我呢隻快?
Ray Boat 014.jpg
Ray Boat 015.jpg
 樓主| Benlikong 發表於 2015-1-17 13:09:18 | 顯示全部樓層
自強不息 發表於 2015-1-17 13:01
咁你認為夠唔夠我呢隻快?

我隻有60MK快呢...
自強不息 發表於 2015-1-17 15:23:07 | 顯示全部樓層
嗱! 你借兩舊小鋰電比我, 大家鍊番轉, 輸左請韓國料理
 樓主| Benlikong 發表於 2015-1-18 01:37:21 | 顯示全部樓層
自強不息 發表於 2015-1-17 15:23
嗱! 你借兩舊小鋰電比我, 大家鍊番轉, 輸左請韓國料理

去韓國料您,,食飯一定冇有問题啦...!
gzcasper 發表於 2015-1-26 12:00:21 | 顯示全部樓層
各位师兄好,我们是深圳船友,平时在深圳职业技术学院玩开,学校已经成立模型协会并提供场地和相关便利,此前我们主要玩电动竞技类(mono、eco、f1)等,去年已经举办两届比赛。

以前也曾在蛇口四海公园,福田中心公园我们也去玩过一次,由于场地所限,围观人群也比较杂,所以转移至现有场地。

2015年学校模型协会希望与更多的模友进行交流,欢迎各同好前来玩耍,适当时候我们也会举办一些小型比赛包括仿真类的船模比赛。

学校地址在西丽留仙大道,距离深圳湾口岸10余km,地铁环中线留仙洞站直达,场地周末及课外时间对外开放,目前已有moon及eco标准标位。

篇幅有限,大量图片和视频请移步5imx船模板块搜索“深职”相关帖子,或youku搜索“gzcasper2013”,欢迎众师兄前往同乐
gzcasper 發表於 2015-1-26 12:19:31 | 顯示全部樓層

部分视频和场地图片(竞赛图片均为学校模型协会组织非盈利性质,面向公众的活动)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
edd 發表於 2015-1-26 13:33:50 來自手機 | 顯示全部樓層
留仙大道好似唔玩得油喎
平民艦隊 發表於 2015-1-26 20:45:14 | 顯示全部樓層
好呀,我是玩像真船的,到時搞活動通知聲,一定上來支持
 樓主| Benlikong 發表於 2015-1-27 00:08:51 | 顯示全部樓層
gzcasper 發表於 2015-1-26 12:19
部分视频和场地图片(竞赛图片均为学校模型协会组织非盈利性质,面向公众的活动)

gzcasper 兄  这些图片及影片是去年的喎............
 樓主| Benlikong 發表於 2015-1-27 00:11:19 | 顯示全部樓層
平民艦隊 發表於 2015-1-26 20:45
好呀,我是玩像真船的,到時搞活動通知聲,一定上來支持

平民 兄 深圳如有放船活動馬上通知你....
 樓主| Benlikong 發表於 2015-1-27 00:15:34 | 顯示全部樓層
edd 發表於 2015-1-26 13:33
留仙大道好似唔玩得油喎

edd 兄 现在深圳所有淡水池或湖唔玩得油船架....
edd 發表於 2015-1-31 11:06:28 來自手機 | 顯示全部樓層
琴日咪玩完囉^^
 樓主| Benlikong 發表於 2015-1-31 11:20:49 | 顯示全部樓層
edd 發表於 2015-1-31 11:06
琴日咪玩完囉^^

我地也有去试完隻 26cc 油船吖....
 樓主| Benlikong 發表於 2015-3-3 18:12:34 | 顯示全部樓層
Benlikong 發表於 2015-1-31 11:20
我地也有去试完隻 26cc 油船吖....

悶悶地去玩玩放船仔