RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2140|回復: 4
收起左側

請教SCX10 KIT 版用咩電變摩打好?

tempo3010 發表於 2015-1-25 12:00:50 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄我只玩過CC01 係搖控車百痴
見kws 無dingo kit 版, 所以諗住上rcmart 買

好唔好順便買埋電變, 摩打同埋servo? 去旺角買定上網買平D?
另外小弟舊5000 MAH NIMH 電打柴, 諗住換LI-FE 電, 有無好介紹?
THX VERY MUCH!!

小弟諗住買:

ricksonchow 發表於 2015-1-25 12:05:32 | 顯示全部樓層
Rcmart ok ar, 35-45T 摩打都OK, 我自已就35

電用LIPO 會比較好, 容量大
sam529 發表於 2015-1-25 13:39:11 來自手機 | 顯示全部樓層
隻Servo ok㗎,我都用緊,也試過全浸水玩!35T會快啲,可以比較配合行人行山速度!鋰電係必然要啦。sam
 樓主| tempo3010 發表於 2015-1-25 14:24:47 | 顯示全部樓層
唔該樓主兩位師兄解答
電果度我諗住用li-fe 係因為想安全d
我google 過lipo 好似比較麻煩, 所以想睇下有無li-fe 電介紹

另外我想改埋前置摩打, 買呢隻for d90 用既中間波箱
d 軸岩唔岩位?
http://www.rcmart.com/traingle-subtransmission-gear-p-59489.html
thx!
965 發表於 2015-1-25 14:25:13 | 顯示全部樓層
I was going to suggest Holmes ESC / motor or Tekin.... But that combo for just $270 ... Can't beat it!  Holmes combo and Tekin combo  both close to ~ $1,500 .. It worthy to try out the yeah racing combo! (Hobbywing) you can run 45T with 3s as well.