RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2504|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有關AXIAL WRAITH 請教

mslammomo 發表於 2015-4-1 13:34:40 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小第係新手,想買部WRAITH KIT版 玩下,不過對於要配咩 1)控、2)ESC (我想行3S電)、及3)犘打 都無咩既念,因此希望有師兄可以介紹下。
其實我要求係想玩好小小,但係又唔需要最靚,總之大路野就OK,THX 甘多位。
TIERIA 發表於 2015-4-1 13:41:38 | 只看該作者
行3cell電? 你想用黎飛?⊙_⊙
而且kit版上次睇好似得返偉高有,其他店,rcmart都係得RTR
gundum 發表於 2015-4-1 14:32:26 | 只看該作者
RTR 同 KIT主要有什麼分別?用料一樣嗎?
TIERIA 發表於 2015-4-1 16:26:35 | 只看該作者
RTR一定全膠,不過wraith我覺得係差唔倒幾多, 但係日後要換電變摩打就超麻煩,聽朋友講axial 原裝servo, 電變都易打柴。
而且RTR殼冇得整自己鍾意既style 。
_LOK_ 發表於 2015-4-2 09:57:12 | 只看該作者
Wraith行3s未必飛gei...但原裝齒未必頂得順的...齒我都係建議用好d...
同埋佢d servo真係超快壞...servo好多人用savox 1256同1210, 1210可以防水
玩防水的話就換隻hobbywing防水120A電變, 摩打真係睇你想快定想爬再自己揀...

你要睇番自己要求,因kit同rtr跟d野係唔同的, spawn個樣無咁型, 但跟bedlock轆同d update d 的parts,同唔跟筒座果d inter design...kit就跟多d金屬parts,有筒座... poison spyder就跟castle電變同bedlock轆重有筒座...但就最貴...
kingman7788 發表於 2015-4-2 11:30:47 | 只看該作者
即然對於要配咩 1)控、2)ESC (我想行3S電)、及3)犘打 都無咩既念,點解唔買RTR呢? 食弼都係賣緊24XX
原廠個電變SUPPORT 3CELL架,不過原廠20TURN 摩打會好熱
你自己想點玩法先? 爬? 快?
 樓主| mslammomo 發表於 2015-4-3 13:13:17 來自手機 | 只看該作者
師兄,想問rtr,24xxx 喺邊道有得買?
_LOK_ 發表於 2015-4-3 14:10:52 | 只看該作者
mslammomo 發表於 2015-4-3 13:13
師兄,想問rtr,24xxx 喺邊道有得買?

食粥
silvermanto 發表於 2015-4-3 18:32:11 | 只看該作者
小弟都諗住買 Wraith rock racer RTR
 樓主| mslammomo 發表於 2015-4-5 21:23:16 | 只看該作者
我最後都係聽師兄講買wraith spawn rtr, 因為真係平rock racer rtr好多, 約23xx,  我依家行3s, 因為行2s實在太慢, 希望摩打頂到
 樓主| mslammomo 發表於 2015-4-5 21:24:51 | 只看該作者
其實我係想快,有咩組合好介紹呢?
_LOK_ 發表於 2015-4-7 02:48:08 | 只看該作者
想快就當然係Castle MMP+Tekin Roc 412...但你架車要換好多野先頂得順....
_LOK_ 發表於 2015-4-7 02:48:46 | 只看該作者
rtr行3s摩打應該頂倒, 但d齒未必頂倒
 樓主| mslammomo 發表於 2015-4-7 20:25:46 | 只看該作者
另外甘多位大佬,如果想裝鐵売板,邊道有得買呢?
_LOK_ 發表於 2015-4-7 21:44:55 來自手機 | 只看該作者
鋁殼一係係淘寶、一係就外國網訂
965 發表於 2015-4-7 22:06:27 | 只看該作者
3S .. ok ga .. (if brushed, say 35T, brushless, 17.5T)
 樓主| mslammomo 發表於 2015-4-18 16:35:19 | 只看該作者
thx! 我個20t摩打玩3s終於頂唔順,玩玩下著埋火
依家終於換左個35t,睇下頂得幾耐
_LOK_ 發表於 2015-4-18 19:59:25 | 只看該作者
35T咪超慢law??
 樓主| mslammomo 發表於 2015-4-19 00:53:12 | 只看該作者
真係慢好多!
遲d真係要轉返無刷