RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4313|回復: 15
收起左側

MST FXXD S 問題?

henry630 發表於 2015-5-28 13:07:56 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟剛入手 MST FXXD S, 未買外殼, 請問是不是任何牌子的190mm殼都合用?
另外電變, 摩打還未配, 在 rcmart看到這款會否適合? 玩drift會不會太快?
http://www.rcmart.com/hobbywing- ... 70&currency=HKD

albert0329 發表於 2015-5-28 13:25:06 | 顯示全部樓層
190殼都啱用,但最好用195果D,闊窄可以用鈴或者六角去就。

另外摩打用10.5或13.5會好D,8.5可能太快,要降低油門玩。

新手意見,不喜勿插。謝
 樓主| henry630 發表於 2015-5-28 13:54:04 | 顯示全部樓層
謝謝師兄意見,
另外電變我見Hobbywing 120a 果隻可以插usb調, 是否原裝可以不調,因為新手不太懂,
如摩打用10.5t, 60a 是否足夠?
WallaceNg 發表於 2015-5-29 12:42:22 來自手機 | 顯示全部樓層
原裝都有setting board跟
albert0329 發表於 2015-5-30 14:03:56 | 顯示全部樓層
henry630 發表於 2015-5-28 13:54
謝謝師兄意見,
另外電變我見Hobbywing 120a 果隻可以插usb調, 是否原裝可以不調,因為新手不太懂,
如摩打 ...

新買番尼要響電腦升級軟體,再有其他項目可調較,如turbo 果D。
 樓主| henry630 發表於 2015-5-30 23:13:24 | 顯示全部樓層
明白了, 者係如果我唔SET其他SETING, 原裝SETING都玩到啦.
謝謝兩位師兄解答
Kenneth3903 發表於 2015-6-1 23:50:42 | 顯示全部樓層
師兄,我也想買這架,請問有無咩upgrade 件是必買?謝謝
pbus 發表於 2015-6-2 00:11:17 | 顯示全部樓層
Kenneth3903 發表於 2015-6-1 23:50
師兄,我也想買這架,請問有無咩upgrade 件是必買?謝謝

想買mst x2! 係咪得rcmxxx先有得賣?難搵parts? 謝謝!
albert0329 發表於 2015-6-2 08:43:32 | 顯示全部樓層
RC Mart同佐敦車場都有車架,parts 賣,如果冇就要淘寶。
 樓主| henry630 發表於 2015-6-2 13:28:33 | 顯示全部樓層
淘寶我見好齊, 堅野定流野黎? 有d擔心
albert0329 發表於 2015-6-2 14:52:12 | 顯示全部樓層
henry630 發表於 2015-6-2 13:28
淘寶我見好齊, 堅野定流野黎? 有d擔心

都好小流野,大大話話都淘左幾年,除非特別平要留意。
Sapphire 發表於 2015-6-18 09:33:31 | 顯示全部樓層

搭單一問,MST FXXD S 個盒入邊係咪唔包摩打齒?
如果唔包,咁應該買邊隻摩打齒好?幾多T?(會用7.5T摩打)
Thank
albert0329 發表於 2015-6-18 21:52:17 | 顯示全部樓層
Sapphire 發表於 2015-6-18 09:33
搭單一問,MST FXXD S 個盒入邊係咪唔包摩打齒?
如果唔包,咁應該買邊隻摩打齒好?幾多T?(會用7.5T摩打) ...

摩打齒唔包ka,可以睇說明書,有講
blueray 發表於 2015-8-13 15:14:12 | 顯示全部樓層
佐敦車場在那?
hkive 發表於 2015-8-14 11:07:25 | 顯示全部樓層

Drift Power
blueray 發表於 2015-8-15 01:30:03 | 顯示全部樓層
address please, ching