RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: samchung90
收起左側

古董 KO 接收真係麻麻...

emaxxyeung 發表於 2015-6-15 18:47:35 | 顯示全部樓層
LAZER-ZXR_GP 發表於 2015-6-15 17:28
原本想羅D競堿D杯番出泥,可惜十幾年前吊清光,只留下國際同快倢

ching..........high hand.......high hand......
bei6266 發表於 2015-6-17 11:59:07 | 顯示全部樓層

競域為左慳皮有鬼杯比你咩得d爛鬼膠牌.師兄梗係一早揼曬啦.
LAZER-ZXR_GP 發表於 2015-6-17 18:40:04 | 顯示全部樓層
唔太記得!但有羅過木做金面獎牌
chacha 發表於 2015-6-17 23:43:57 | 顯示全部樓層
bei6266 發表於 2015-6-17 11:59
競域為左慳皮有鬼杯比你咩得d爛鬼膠牌.師兄梗係一早揼曬啦.

應該有,不過好似係得頭三組先有杯。
LAZER-ZXR_GP 發表於 2015-6-18 10:09:27 | 顯示全部樓層
真係唔太記得因96至12年無玩,所以好多野都好空白!只記得有個卜街朋友,得自巳一個人跑K組羅冠軍
bei6266 發表於 2015-6-18 12:05:57 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2015-6-17 23:43
應該有,不過好似係得頭三組先有杯。

可能A組有啦我都係攞爛鬼膠牌.
chacha 發表於 2015-6-18 13:41:56 來自手機 | 顯示全部樓層
當年我都鬥兢域,差不多場場都有份,不過祇羅過兩三個牌,手車太屎!
sean2013 發表於 2015-6-19 14:01:44 | 顯示全部樓層
AM好就不會有FM,FM好就不會有2.4G, 有市有價早就該賣掉了,依家求其買隻30蚊人仔2.4接收都好過
mmmartin 發表於 2015-9-12 10:14:28 | 顯示全部樓層
我都試過有隻 KO FM 接收壞了, 冇得整, 當年鋪頭d 人話太精密, 整唔到...... 太精密??? 佢好明顯冇電子知識
michaelxl2000 發表於 2015-9-20 19:30:50 | 顯示全部樓層

小弟1990年開始用Ko嘅產品,有遙控、接收、sevro、電變、甚至充電機,都未有過問題,其中2000年購的EX10用了10年後來轉讓了,我相信ko又不是咁差,差就一早關門大吉啦,當然我都係有經常用實戰過的,請問有無師兄試過用d不是ko牌子遙控產品會不會也有壞嘅情況出現呢?
chacha 發表於 2015-9-20 20:06:11 來自手機 | 顯示全部樓層
用過一次fet sevro ,就冇再用!
不過控就用左10幾年。
JOHN2 發表於 2015-9-20 20:45:00 來自手機 | 顯示全部樓層
futaba 3pj老化斷開關制粒膠的,KO BX212個mon藍左睇唔到