RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: solaris8x86
打印 上一主題 下一主題
收起左側

*** Please Permanently delete ***

ghostkcleung 發表於 2015-7-30 04:17:33 來自手機 | 只看該作者
其實南生圍邊個位置係熱門 “機地”?住咗元朗幾十年都未見識過,想揾日去睇下。
ghostkcleung 發表於 2015-7-30 04:20:58 來自手機 | 只看該作者

http://forum.align.com.tw/forum.php?mod=viewthread&tid=38203
幾年前台灣仔都已經聲援緊我哋,
唉~諗落真係有啲慚愧
cc4321 發表於 2015-7-30 09:18:44 | 只看該作者
起老人中心/遊客中心係好事,做咩要反對?就係為左一班為數不多遙控機友就要反對?如果係為左保護生態,咁就樓唔比起,連遙控飛機/遙控車都唔比放先啱
ghostkcleung 發表於 2015-7-30 11:05:09 來自手機 | 只看該作者
放飛機會炸死晒啲生物,會污染水源,會嚴重影響生態?放飛機會霸晒幅地唔俾人做其他嘢?放唔放機好閒架咋,呢度多數師兄自己都有車,隨時揸部車去第度大把地方選擇啦。起完之後有幾多老人,係邊啲老人會住?嗰度有幾多遊客先?水貨中心呀?搭地鐵買 5 張飛可以霸咗張櫈攤喺度瞓?
iouand 發表於 2015-8-6 11:55:10 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2015-7-8 18:08
你放心喇,啲環保組織會比我send更多信去架喇,次次都係咁玩死咗啲projects,若之前或將來有丶或打算使用 ...

樓主你好可愛,自私又自大
tam8964 發表於 2015-8-11 15:54:31 | 只看該作者
ghostkcleung 發表於 2015-7-30 11:05
放飛機會炸死晒啲生物,會污染水源,會嚴重影響生態?放飛機會霸晒幅地唔俾人做其他嘢?放唔放機好閒架咋, ...

咪係,為左D老人家阻住我地放玩飛機,老人家大哂呀,起老人中心咪用黎比老人家等死,我地放飛機先係最緊要,無得玩會死人架,呢個政府真係好唔掂,為左大部份人就要犧牲我地小數人利益,有咩重要得過比塊地我地放飛機先,各師兄一於夾錢買左塊地去
 樓主| solaris8x86 發表於 2015-11-29 13:05:56 | 只看該作者
慘... 搞visitor center.... 仲有圖.... 繼將軍澳丶水尾村後... 又可能多一個地點失手...
10.28後,人哋又再入側....
http://www.info.gov.hk/tpb/tc/plan_application/Attachment/20151103/s16fi_A_YL-NSW_242_1_gist.pdf

以後唔使立咩例管飛機,人哋直接block-9曬你哋啲場,啲乜乜七七丶安全丶倒忌等等問題,全部解決。