RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: agnesleung99
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[玩家分享] 十幾年冇玩RC。。。玩Xi揮揮手

cc4321 發表於 2015-9-7 07:54:33 | 只看該作者

舊版都要七百幾
RC媽有D野可以好平,好似UL咁唔洗二千,但有D真係好貴,新版XIS要成千銀

樓主| agnesleung99 發表於 2015-9-7 11:43:19 | 只看該作者
買野你情我願,為有周圍格吓價
kkchung 發表於 2015-9-7 14:14:50 來自手機 | 只看該作者
cc4321 發表於 2015-9-7 07:54
舊版都要七百幾
RC媽有D野可以好平,好似UL咁唔洗二千,但有D真係好貴,新版XIS要成千銀

聽廠家說正常(暫時)只有連殼版才是更新版。

而國內首批 86 Xi 車 配合連 OMG 電子器材,合作推出特價批發套裝。再加上商家每次入100台再有特別折。所以國內有些零售商把貨打散賣後,便能把車子價錢壓低至平過香港正式批價出售。
cc4321 發表於 2015-9-9 10:35:29 | 只看該作者
kkchung 發表於 2015-9-7 14:14
聽廠家說正常(暫時)只有連殼版才是更新版。

而國內首批 86 Xi 車 配合連 OMG 電子器材,合作推出特價批 ...

早前聽KWC某老細講,同3R訂貨要一定數量先送,貨小唔送甚至唔比貨你,3R都係咁想做香港生意
 樓主| agnesleung99 發表於 2015-9-9 12:34:25 | 只看該作者
消費模式唔同哂,網講係越來越盛行
kkchung 發表於 2015-9-9 14:00:49 來自手機 | 只看該作者
cc4321 發表於 2015-9-9 10:35
早前聽KWC某老細講,同3R訂貨要一定數量先送,貨小唔送甚至唔比貨你,3R都係咁想做香港生意
...

這些沒聽過不清楚,只聽過有許多不同因素加上來令香港生意難做。3Racing 應不是放棄香港市場而是在欠人手下,還在近來已辦 及 之後會在不同活動場合(不是遙控車活動)及商場等等做推廣活動。3Racing老闆之前也做了很多事和政府部門提議在未來沙田回收用地辨遙控場地。

而之前車殼問題慢了這麼才有,是有些 貼紙上新加的 logo 要再等版權才能於香港出售。而不是之前傳不想做香港人生意。
 樓主| agnesleung99 發表於 2015-9-14 19:56:04 | 只看該作者
早幾日揾條177皮帶,行哂KWS所有舖都冇,最後要行到紅猩先有
firesun 發表於 2015-9-24 20:40:12 來自手機 | 只看該作者
我買500蚊…估唔到會有7字頭(舊版)
 樓主| agnesleung99 發表於 2015-9-25 22:39:20 | 只看該作者
想問KWS買Xi零件邊間多呀??
warehouse 發表於 2015-9-25 23:43:00 | 只看該作者
firesun 發表於 2015-9-24 20:40

ching,仲有Sakura D3 Cs $701。
kmt 發表於 2015-9-26 16:02:38 | 只看該作者
warehouse 發表於 2015-9-25 23:43
ching,仲有Sakura D3 Cs $701。

以前車平, 買定2部無走雞,  買單份parts, 分開買都買到窮.
 樓主| agnesleung99 發表於 2015-10-4 08:58:53 來自手機 | 只看該作者
玩咗一排,都要執番D零件
warehouse 發表於 2015-10-4 11:27:15 | 只看該作者
firesun 發表於 2015-9-24 20:40

ching,仲有幾件你估唔估到 1) Tamiya 1/10 Aero Avante #84377  $842
                                            2) Tamiya 1/10 TT02 Ferrari 458 w/ESC Motor radio   $873
                                            3) Axial Yeti 1/10 KIt #AX90025   $2340
                                            4) 3Racing Sakura D3 Kit     $701