RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2255|回復: 7
收起左側

[航拍分享] 航拍多問

tunagt 發表於 2015-8-19 01:06:34 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Hi
小弟初玩航請 C Hing們比些見議....偉力686G連FPV實時影像傳送另SYMA X5SW WI FI FPV兩者的分別和用途,
那一隻FPV質素較好希望有玩過的 C HING 指教一下...........航拍初哥
tspeed 發表於 2015-8-19 02:45:25 | 顯示全部樓層
X5sw比較定
albertau2011 發表於 2015-8-19 08:31:21 來自手機 | 顯示全部樓層
請問幾錢  C Hing
 樓主| tunagt 發表於 2015-8-20 09:53:17 | 顯示全部樓層

hi
About $450-$650
BarryMakMak 發表於 2015-8-20 10:28:44 | 顯示全部樓層
玩具機的實時影像傳送, 唔好有期望, 不如買部冇實時  來操下先
 樓主| tunagt 發表於 2015-8-20 21:40:37 | 顯示全部樓層
BarryMakMak 發表於 2015-8-20 10:28
玩具機的實時影像傳送, 唔好有期望, 不如買部冇實時  來操下先

Hi
新手暫時不知岩唔岩玩不想投放太多金錢.......謝謝回文
cs1 發表於 2015-8-20 22:13:00 | 顯示全部樓層

我有玩過好多大小四軸機 , 講真的話 , 冇 GPS 定位係好不容易操控 , 入門要幾千元 ,

有基本 FPV 影像要求 , 只有 DJI , 重要係一體化及全面 , 最好有人教用及調較 .

否則用 $ 400以上. 買一架 X5C 甚至 686 G , 作為練習及試試自己是否喜好才升级 .
 樓主| tunagt 發表於 2015-8-20 23:07:48 | 顯示全部樓層
cs1 發表於 2015-8-20 22:13
我有玩過好多大小四軸機 , 講真的話 , 冇 GPS 定位係好不容易操控 , 入門要幾千元 ,

有基本 FPV 影像要 ...

Hi
Good point.     Thanks