RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3456|回復: 8
收起左側

DIY電池架

JOHN2 發表於 2015-8-23 15:47:22 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
手上舊車無呢件零件又唔知邊度有得賣,唯有自制啦
Let-Go 發表於 2015-8-24 12:18:25 | 顯示全部樓層
師兄請問
邊到有炭纖板買?
你點 CUT ??
Annie268 發表於 2015-8-24 12:59:56 來自手機 | 顯示全部樓層
我想知,求教一教?
 樓主| JOHN2 發表於 2015-8-24 13:21:41 來自手機 | 顯示全部樓層

荔枝角醫局西街1035滙華大下5樓C裡面國生行
有布同膠水可以買嚟自已落膠水鋪布做板,成品碳板要問一問佢地有冇得賣

塊板我只係用批士夾實用手鋸再用銼修邊,另外用風鑽開洞
liongoryeah 發表於 2015-8-24 14:00:22 | 顯示全部樓層
師兄好好手工
rk2 發表於 2015-8-24 15:34:19 | 顯示全部樓層
JOHN2 發表於 2015-8-24 13:21
荔枝角醫局西街1035滙華大下5樓C裡面國生行
有布同膠水可以買嚟自已落膠水鋪布做板,成品碳板要問一問佢地 ...

謝謝分享,但加工碳纖板時要小心,碳纖板的小碎片,粉塵好似話會引致 CANCER.[size=1.15em]Why is cutting carbon fiber dangerous? http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=311845

樓主| JOHN2 發表於 2015-8-24 16:15:11 來自手機 | 顯示全部樓層
的確要小心,鋸完掃前要噴小小水
Let-Go 發表於 2015-8-24 23:36:11 | 顯示全部樓層

epc_mem 發表於 2015-8-27 08:36:20 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2015-8-24 15:34
謝謝分享,但加工碳纖板時要小心,碳纖板的小碎片,粉塵好似話會引致 CANCER.Why is cutting carbon fi ...

係 "肺塵埃沈著病"