RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: Colin
打印 上一主題 下一主題
收起左側

電池一問

樓主| Colin 發表於 2007-3-10 01:46:12 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2007-3-9 14:45 發表
其實會唔會唔係電問題,係麼打冇碳刷果d咁既野呀!?
下次可以比排電其他人試試就知係咪d電唔得

我未試過比排電人地試呀 ,不過我上MMS 玩,比左部車o個到既staff 佢都研究左一陣都唔知點解,連PCB 都用電腦再set 過,都唔得
 樓主| Colin 發表於 2007-3-10 01:47:03 | 只看該作者
原帖由 billy86che 於 2007-3-9 19:18 發表
If u know how to use them, the GP 1 hour chargers can be very good without shortening the life of the cells.
Reason: The cells are independently charged and are temperature protected, better than  ...

係有風扇既好定係無風扇既好
billy86che 發表於 2007-3-10 13:31:57 | 只看該作者
舊款橙色加白色口個隻已經好好(冇風扇),記住要把電池貼緊用來check溫度的金屬片.
 樓主| Colin 發表於 2007-3-10 23:38:01 | 只看該作者
原帖由 billy86che 於 2007-3-10 13:31 發表
舊款橙色加白色口個隻已經好好(冇風扇),記住要把電池貼緊用來check溫度的金屬片.

o個個係check 溫度ge如果溫度過高會點ga?
billy86che 發表於 2007-3-12 11:51:06 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2007-3-10 23:38 發表

o個個係check 溫度ge如果溫度過高會點ga?

如果溫度過高, the charger will stop the fast charging of that cell.