RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2736|回復: 1
收起左側

AXIAL AX90035 燈組及更換遙控求助

lova 發表於 2015-11-17 10:40:35 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

小弟新手, 乜都唔識.
大半年前入手哩部車RTR版 SCX10™ 2012 Jeep® Wrangler Unlimited C/R Edition 1/10th Scale Electric 4WD – RTR

收埋左一排無玩近排拎出來發現遺失左LED 燈組的連源線.
自己土炮左一條但係得左右倒後鏡果兩枝細燈有著而且比較暗.. 上面果排LED AX31098 8 LED Light String (White LED)則無著請問係咩壞, 係咪 AX31097果個3PORT LED CONTROLLER 壞? 定係D LED 壞? 可以點測試? 壞左又可以响邊買?

另外想換控.
用MT4S 加EX371W接收, BIND左后個SERVO 可以郁但MOTOR唔識郁, 但用返原裝控/SERVO就無問題. 請問可以點搞呢?

謝謝解答, 超新手, 希望各位師兄幫忙..感激.

isalec 發表於 2015-11-18 13:03:17 | 顯示全部樓層
AX31097 應該唔係每個接位都可以駁 AX31098 的, 你可以逐個位試下,
另外如果你有1頭或者2頭的 LED 燈, 例如 AX24252, 你可以接駁AX31097, 如果AX31097正常的話應該各個接駁都會著燈,
我唔太 sure, 希望幫到ching 啦~