RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: stevenyu2000
打印 上一主題 下一主題
收起左側

南大 NRX 12 Rebuild - BSR M.Rage

erikism 發表於 2016-7-22 12:02:17 | 只看該作者
請問各位師兄如果想係HOBBYKING買呢架車, 可以點做? 付款方法? 無係HOBBYKING買過野, 所以請教一下大家...唔該曬.
 樓主| stevenyu2000 發表於 2016-7-22 13:16:27 來自手機 | 只看該作者
erikism 發表於 2016-7-22 12:02
請問各位師兄如果想係HOBBYKING買呢架車, 可以點做? 付款方法? 無係HOBBYKING買過野, 所以請教一下大家... ...

Paid by Visa or Paypal . Then they ship by SF express , normally can received within 3 days
erikism 發表於 2016-7-26 00:41:44 | 只看該作者
請問信用咭付款用美金是嗎?
 樓主| stevenyu2000 發表於 2016-7-26 09:05:20 來自手機 | 只看該作者
erikism 發表於 2016-7-26 00:41
請問信用咭付款用美金是嗎?

Yes, by VISA or Paypal , 大約x8
erikism 發表於 2016-7-26 10:34:13 | 只看該作者
呢架車嘅PARTS難唔難買? HOBBYKING個網頁好多PARTS都無.....
 樓主| stevenyu2000 發表於 2016-7-26 10:40:39 | 只看該作者
erikism 發表於 2016-7-26 10:34
呢架車嘅PARTS難唔難買? HOBBYKING個網頁好多PARTS都無.....

難 ! There are 2 ways to find parts , one from HobbyKing and one from Taobao.

樓主| stevenyu2000 發表於 2016-7-26 10:42:30 | 只看該作者
Good to have the anti-roll bar option from HobbyKing . Check in price and available stock now.

http://www.hobbyking.com/hobbyki ... y_Bar_Set_F_R_.html
erikism 發表於 2016-7-26 10:45:43 | 只看該作者
steven 兄, TAOBAO有LINK嗎? TKS
 樓主| stevenyu2000 發表於 2016-7-26 12:30:52 | 只看該作者
erikism 發表於 2016-7-26 12:37:26 | 只看該作者
唔該曬師兄...
erikism 發表於 2016-7-28 20:21:01 | 只看該作者
請問呢2 SET野出廠已經組裝好, 自己使唔使再拆出來重裝一次呢? 或者使唔使自己入油呢? 謝謝...
 樓主| stevenyu2000 發表於 2016-7-29 18:35:52 來自手機 | 只看該作者
erikism 發表於 2016-7-28 20:21
請問呢2 SET野出廠已經組裝好, 自己使唔使再拆出來重裝一次呢? 或者使唔使自己入油呢? 謝謝...
...

油壓要入油,珠叉唔使入油
erikism 發表於 2016-7-29 21:15:03 | 只看該作者
知道, 唔該曬...
erikism 發表於 2016-8-1 00:42:31 | 只看該作者

仲差小小, 希望快D搞掂可以落街試車...

erikism 發表於 2016-8-5 22:23:38 | 只看該作者

終於都整好啦....
erikism 發表於 2016-8-7 08:42:09 | 只看該作者
除佐換曬所有12.9金螺絲之外,全原裝。
kitman 發表於 2016-8-7 10:50:53 | 只看該作者
請問有冇師兄知道邊道有依架車果支金屬轉向賣?
ERIXON 發表於 2016-8-30 12:47:46 | 只看該作者
玩呢架車,其實無刷combo應該買邊隻牌子好?
hcchan 發表於 2016-9-7 11:52:01 | 只看該作者
ERIXON 發表於 2016-8-30 12:47
玩呢架車,其實無刷combo應該買邊隻牌子好?

13.5 -17.5 ,任何牌子都可以!
 樓主| stevenyu2000 發表於 2016-9-19 23:08:10 | 只看該作者
US Nitrorcx 正 PK , 以後都唔會再係佢度買野

係 NitroRCX 度訂左頭直濕,牙差,金屬17T 同短軸( 牙差一定要金屬齒同短軸配合使用,缺一不可 ) ,當時 6月15日 store show on stock, 所以付款購買,同時支付昂貴運費,75美元 shipping.
到6月30日歡天喜地收貨,点知只收到牙差同金屬17T, 而直濕同短軸無收到,直濕都算,無短軸我企左係度,用唔到牙差.
跟住同佢地cs傾,佢地先話無貨叫我等,二次shipping唔會再收,咁焗等啦。
期間不斷問,cs只係話一係等,一係refund , 我refund條短軸咁隻牙差有x用咩,咪等law
点知 9月8日 收到email話refund左缺貨果D比我,係 refund 左,唔係問我!

我即X啦,佢CS話system auto refund for long time back order wow

你 mother ,全部 on stock 我先paid,無貨又唔通知,你缺貨我成張單refund好地地,你ship部份货! 好我等你又redund我,X你refund又唔refund返部份shipping.

正 Poor Guy