RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7348|回復: 28
收起左側

Tamiya XR311 Combat Suport Vehicle

樓主| Sapphire 發表於 2016-3-10 01:20:46 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

呢架XR311應該都可以放向懷舊車版掛!再買返佢就因為鍾意佢個樣夠classic, 最正都係佢個避震系統,到而家都係用條扭曲既鐵做避震。用而家角度當然係廢左D,不過用懷舊角度睇真係好有味道!

今次噴左German grey, 又換
個揸槍大叔做司機,仲改埋有燈,好滿足。不過呢架都應該係當景品咁display。我出街放話,"鄧"二下我驚會全部散哂,因為好多地方都就係就咁用膠水黐,螺絲都唔多粒!
都值得同大家分享下。

msl 發表於 2016-3-10 08:08:49 | 顯示全部樓層
靚,好靚!
lawrencechan 發表於 2016-3-10 08:43:14 | 顯示全部樓層
正丫
CHING 介唔介意SHARE 下係邊隻NUMBER 噴漆
 樓主| Sapphire 發表於 2016-3-10 08:54:51 | 顯示全部樓層
lawrencechan 發表於 2016-3-10 08:43
正丫
CHING 介唔介意SHARE 下係邊隻NUMBER 噴漆

TS4 German grey
chacha 發表於 2016-3-10 09:20:25 來自手機 | 顯示全部樓層
呢款車正呀,唔知有冇機會復刻林寶呢!
 樓主| Sapphire 發表於 2016-3-10 09:32:08 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2016-3-10 09:20
呢款車正呀,唔知有冇機會復刻林寶呢!

林寶?細佬我真係見識,少請問師兄係邊架林寶?
lawrencechan 發表於 2016-3-10 10:31:03 | 顯示全部樓層
thanks ching,
min 發表於 2016-3-10 10:35:11 | 顯示全部樓層
架車見到比舊時比左好多……上次見1K內有交易:!lol
zero99 發表於 2016-3-10 11:12:26 | 顯示全部樓層
Sapphire 發表於 2016-3-10 09:32
林寶?細佬我真係見識,少請問師兄係邊架林寶?

我都其代緊 le 架

hihizaza 發表於 2016-3-10 11:34:33 | 顯示全部樓層
早排見過食粥有
sean2013 發表於 2016-3-10 13:16:12 | 顯示全部樓層
個人仔揾得好合適
sean2013 發表於 2016-3-10 13:18:11 | 顯示全部樓層

之前有位師兄都做得好正 http://rc-evo.com/xbbs/forum.php ... 672&highlight=XR311

https://www.flickr.com/photos/78 ... 7630971793270/page1
 樓主| Sapphire 發表於 2016-3-10 18:18:36 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2016-3-10 13:18
之前有位師兄都做得好正 http://rc-evo.com/xbbs/forum.php ... 672&highlight=XR311

https://www.flickr. ...

Simon 兄果架堅正,如果冇記錯,之後佢係二手區度放,我都不知幾想買。不過冇人咁快。
(Simon 兄,如果小弟記錯莫見怪)
 樓主| Sapphire 發表於 2016-3-10 19:24:00 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2016-3-10 13:16
個人仔揾得好合適

我係淘寶搵咗好耐先搵到呢個人仔,好在又唔係好貴。
wfuchoi 發表於 2016-3-11 00:27:35 | 顯示全部樓層
the guy inside the car has a name, called "Rick". The main character in a TV show called "The walking dead" from AMC in US.

Would CHing PM me the link? I like this figure and your great Truck!
Thanks.
 樓主| Sapphire 發表於 2016-3-11 00:40:40 | 顯示全部樓層
wfuchoi 發表於 2016-3-11 00:27
the guy inside the car has a name, called "Rick". The main character in a TV show called "The walkin ...

http://world.taobao.com/item/522 ... &_u=bmp6dfb1ba3

yes, the walking dead
wfuchoi 發表於 2016-3-11 00:43:07 | 顯示全部樓層
Sapphire 發表於 2016-3-11 00:40
http://world.taobao.com/item/522951462168.htm?fromSite=main&spm=a312a.7700846.0.0.2RtTJF&_u=bmp6df ...

thanks so much CHing
Cheetah 發表於 2016-3-11 10:47:23 | 顯示全部樓層
好正呀~ 請問可唔可以分享吓頭燈係點樣整架? 有冇近相睇? 條電線點樣走? 我都想整燈, 但真係唔知點攪條電線好.....

樓主| Sapphire 發表於 2016-3-11 13:26:44 | 顯示全部樓層
Cheetah 發表於 2016-3-11 10:47
好正呀~ 請問可唔可以分享吓頭燈係點樣整架? 有冇近相睇? 條電線點樣走? 我都想整燈, 但真係唔知點攪條電線 ...

響燈罩下方同個車殼相對位置鑽窿,跟住將個LED燈果兩隻腳屈成90度、由車頭燈正面攝入去,背後就用寶貼黐實,而LED果兩隻腳穿過兩個窿之後,先焊返實條電線同個插頭。(我自己搵個膠粒遮住條電線位咁樣冇咁肉酸)希望你明白我講乜,不過由於前面果塊燈罩已經比我黐實左,我費事叼開佢影相,sorry
sean2013 發表於 2016-3-11 15:06:31 | 顯示全部樓層
Sapphire 發表於 2016-3-10 18:18
Simon 兄果架堅正,如果冇記錯,之後佢係二手區度放,我都不知幾想買。不過冇人咁快。
(Simon 兄,如 ...

係呀, 佢放個價好似千幾,超值!!!不過我都冇人咁快